Tenul meu actual – Cea mai bună versiune a mea

Tenul meu actual – Cea mai bună versiune a mea

Cea mai bună versiunea a mea sunt eu din prezent. Din toate punctele de vedere, dar astăzi vorbim despre îngrijirea tenului.

            Tenul perfect este prezentat în zilele noastre atât de fals încât femeile au standarde ireale și au tendința de-a face orice pentru a ajunge la acel chip fără riduri, fără pori, puncte negre și coșulețe.

            Ce fac în încercarea de a fi ca fata x de pe Instagram? Își pun pe față toate produsele și toți acizii posibili, fără informare dinainte, fără o rutină stabilită clar, ce le poate face mai rău decât au fost vreodată.

            Am fost și eu acolo. Aveam măsuța plină de sticluțe, soluții și cremuțe. Pe o agendă îmi notam ce să folosesc dimineața și seara în zile diferite, o luasem razna.

            Pielea mea nu mai înțelegea nimic și după o perioadă am zis stop la tot.

            După toate experimentele făcute mi s-a schimbat tipul de ten. Nici nu credeam că este posibil așa ceva. Dintr-un ten gras, la care mă chinuiam să țin sub control excesul de sebum am ajuns să am un ten uscat, cu bucățele de piele care se desprindeau efectiv de pe fața mea.

            Nu mă puteam uita în oglindă, îmi venea să plâng de fiecare dată când mă vedeam.

            A trebuit să mă interesez de toate tipurile de ten pentru a îmi da seama ce produse să folosesc de acum înainte. Dacă sunteți în dubii și aveți un tip de ten dificil, pe site-ul celor de la Farmec aveți explicații care vă pot ajuta în deslușirea misterului.

            Am ajuns să îmi arunc toate produsele matifiante și să îmi cumpăr produse puternic hidratante, cu texturi grase.

            A fost un proces ciudat și frustrant, dar satisfacția este pe măsură.

            Dacă la început a fost iadul pe pământ să am tenul uscat, ulterior mi-am dat seamă că e mai ușor de întreținut decât cel gras, pe care îl controlam cu greu.

            Am trecut de la folosirea zecilor de produse la câteva produse pe care le pot număra pe degete.

            Accentul îl pun pe curățare și muuultă hidratare. Iar cea mai bună prietenă a mea este crema cu SPF 50 pe care o folosesc zilnic indiferent de vreme, anotimp, temperaturi.

( tip: dacă aveți tatuaje, folosiți constant SPF 50 pe ele atunci când nu sunt acoperite de haine. Eu mi-am refăcut 2 tatuaje din cauza neglijenței mele)

            Puteți avea un ten ok ( nu zic perfect, nu există perfecțiune decât în photoshop) folosind produse din gama Gerovital H3 Evolution Perfect Look.

tenul gerovital

            Rutina mea simplă de seară este: demachiere, clătire, hidratare. O dată la câteva zile o mască sau un ser care hidratează intens pielea.

            Masca poate fi cea de la Gerovital- mască regeneratoare nocturnă, un produs 100% românesc, ce regenerează pielea din interior, crește fermitatea și diminuează ridurile și oferă hidratare intensă și de durată.

            Masca se aplică după demachiere completă: apă micelară  și clătire/ curățare după. În serile în care nu se utilizează masca, neapărat trebuie folosită o cremă hidratantă de noapte.

Apa micelară bifazică îndepărtează chiar și machiajul rezistent la apă, nu mai trebuie să vă chinuiți cu uleiuri speciale.

( atenție: apa micelară se clătește după demachiere! Nu vă lăsați înșelate de denumirea de ,, apă”.)

            Fiolele cu acid hialuronic le folosesc săptămânal. În trecut foloseam în fiecare seară, dar v-am zis c-am dorit să scap de multe produse pe față deodată. Pentru tenul uscat ca al meu, acidul hialuronic le aplică pe tenul umed, după spălare, pentru efectul hidratant dorit.

            Rutina de dimineață este cea mai simplă:

1.      Demachiere- căci da, tenul trebuie curățat și dimineață. Recunosc că am acest obicei doar de câțiva ani crezând că simpla clătire cu apă este de ajuns.

2.      Hidratare cu o cremă potrivită tenului.

tenul ingrijit cu gerovital

3.      Aplicare cremă spf 50. Gerovital are gama Sun cu spf 50 pe care o puteți folosi pe ten și corp. Aceasta previne arsurile solare și îmbătrânirea tenului prematură. Chiar dacă afară nu este un soare puternic, razele solare tot funcționează și vă pot afecta. Dacă nu mă credeți pe cuvânt căutați pe internet poze/ videouri cu persoane care nu folosesc SPF 50 și persoane care folosesc. Vă garantez că cele care folosesc zilnic crema protectoare au un ten mai tânăr și radiant.

Nu vă lăsați înșelate de machiajele, fondurile de ten cu spf. Crema trebuie folosită, machiajele nu oferă aceiași protecție.          

 Sunt curioasă: care este evoluția voastră în îngrijirea tenului?

*articol scris pentru Spring SuperBlog2021

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: