Litoral în România – vacanța de 1 mai

Litoral 2021 în România?

Cine se mai gândește la marea albastră în Aprilie?


Noi, noi! Voi, voi?

litoral romanesc


Anul trecut vacanțele au fost…  De fapt nu au fost!


Anul acesta ne-am propus să recuperăm ce am pierdut. Pandemia nu a trecut și nici nu dă semne să se încheie prea curând, dar ținând cont de restricții se pot organiza vacanțe.


Vine 1 mai. Nu am mai fost la mare de 1 mai de… Nu mai știu când. Nici nu am văzut sensul de a merge la mare de 1 mai până anul acesta.
Care este logica? Nici una, doar motiv de concediu.


Pentru că fiecare hotel e cu regulile sale și nu sunt toate deschise, apelăm la agenția LitoralulRomânesc pentru a ne ajuta cu o cazare la Mamaia. Suntem atât de entuziasmați de gândul că în sfârșit vom avea o vacanță adevărată încât dacă am organiza noi totul ar ieși o furtună de idei fără niciun rezultat. Sunat agenția – dorim 3 camere la un hotel de minim 3 stele cu review-uri bune care să fie aproape de plajă, cu balcon la fiecare cameră ca să putem fuma liniștiți, paturi matrimoniale, preferabil să aibă piscină. Să fie posibilă plata cu vouchere de vacanță pentru că ne-au rămas de anul trecut. Fără multe pretenții. Ideea e să nu stăm foarte mult în cameră, doar să dormim.

hotel modern
Hotel Modern Mamaia , foto litoralulromanesc.ro

Vom merge în grup restrâns și alegem un pachet simplu: doar cazare. Nu are sens micul dejun pentru că sigur nopțile vor fi lungi și distractive până înspre dimineață.
Mâncarea preferăm să o testăm în diferite restaurante/ terase/ fast food-uri, să le luăm la rând și să mâncăm când vrem. Oferta de all inclusive îmi pare utilă pentru familii, nu pentru tineri.


Organizarea noastră nu e chiar last minute, dar nici din timp nu e. Cu legile date așa peste noapte e și imposibil să mergi la sigur cu o rezervare făcută cu multe luni înainte, cum obișnuiam să fac până acum.


Chiar dacă vremea nu va fi de plajă, îmi voi pregăti câteva costumații să fie măcar de poze pentru Instagram. Îmi iau rochițele de plajă și cele elegante pentru fotografii artistice la apus.
Voi pune în bagaj paharele de vin pentru a savura un rose cu picioarele în nisip după amiaza. Nu strâmbați din nas, în vacanță orice e permis!


Vreau relaxare și distracție. 3, 4 zile, câte o fi. Cu nopți albe și zile de stat degeaba.

litoral romanesc vega mamaia
Hotel Vega Mamaia , sursă foto litoralulromanesc.ro


Pandemia a dorit să destrame societăți, dar cu mine nu i-a ieșit. Prieteni am avut, am și voi avea tot timpul, care nu se dau deoparte de la distracție.
Nu e inconștiență, dar nu suntem sătui cu toții de ce se întâmplă? E oricum o vacanta in siguranta. Deja mai toți am avut Coviduț, majoritatea suntem și vaccinați, e vremea să revenim la normalitate.
Iar normalitatea mea înseamnă o viață plină!


Nu am mai fost pe litoralul romanesc de ani de zile și abia aștept să îl redescopăr. Mulți ani am petrecut concediile de vară la mare în Grecia sau Bulgaria, dar pandemia m-a făcut să îmi schimb planurile.
Nu îmi doresc nimic mai mult decât nisip curat și o cazare ok. De asta se ocupă cei de la agenție.

Tot de la agenția Litoralul Românesc aflu că în Mamaia nu e timp de stat.

În Mamaia sunt 8 baze de agrement, 4 pe malul lacului Siutghiol și 4 pe malul marii. Ne putem bucura de:

  • Ridicări cu parașuta
  • Plimbări cu hidrobiciclete
  • Scufundări
  • Windsurfing si Școala de Yachting
  • Tractări cu banane gonflabile
  • Tractări cu colaci gonflabili
  • Scutere acvatice
  • Agrement cu bărci cu vele tip Catamaran și Caravelle

Sigur nu toate activitățile vor fi posibile din cauza restricțiilor, dar îndrăznesc să sper măcar la o scufundare și băieții visează la scutere acvatice.


Cine dorește din grup poate să își facă și o asigurare storno. Ce înseamnă asta? Înapoierea banilor în caz de îmbolnăvire cu Covid, reacție gravă la vaccin, vătămarea sau îmbolnăvirea cuiva apropiat, concedierea asiguratului, naștere etc. Asigurarea nu depășește câteva procente din costul total al sejurului, deci este convenabilă și utilă.

Voi v-ați planificat vacanța pe litoral anul acesta?

*articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: