Alma Parchet – cum să îți alegi parchetul potrivit

Alma Parchet – cum să îți alegi parchetul potrivit

Curățenia de primăvară poate să însemne ștersul geamurilor, a prafului, schimbarea perdelelor, înnoirea garderobei, curățat covoarele și spălat podeaua în toată casa.


Dar vine un moment când dai cu mopul și oricâte soluții ai folosi ți se pare că… Nu. Nu asta e soluția.
Nu asta e ceea ce vrei.


Și începi să îți amintești cum a fost făcută alegerea parchetului când nu prea ai avut un cuvânt de zis.
Și începi să te gândești, te decizi : vreau să schimb parchetul! 

Și începi să îți aduci aminte de ce nu ai avut nicio opinie la parchetul pe care calci zi de zi: pentru că nu ai nicio idee despre parchet! Haha.

Există Google așa că nimic nu e imposibil. Greșit. Căutând simplu parchet găsești sute de mii de articole și siteuri care nu te ajută cu nimic, chiar te încurcă.

Ai nevoie de consultanță. Ai nevoie de ajutor!

Am nevoie de ajutor!

Sunt o femeie singură care vrea să facă schimbări majori în apartament.

Pentru asta există Alma Parchet = o experiență de peste 14 ani în domeniu, o firmă formată din oameni profesioniști, instruiți, pasionați și de ceea ce fac care sunt dispuși să treacă prin orice provocare pentru a mulțumi clientul.

Alma Parchet nu este doar o firmă de unde poți cumpăra parchet. Pentru asta te poți duce în orice magazin de bricolaj.

Dar eu vreau materiale de calitate și oameni care sunt dispuși să mă ajute cu mai mult decât o vizionare a modelelor de parchet.

Alma Parchet oferă consultanță gratuită formată din sfaturi profesionale, oamenii sunt dispuși să vină să îmi viziteze apartamentul pentru a îmi face oferte de preț și să îmi explice ce tip de parchet s-ar potrivi. Totodată vor măsura spațiul, doar n-o să se lase în baza mea! Astfel că vor calcula exact câte materiale sunt necesare, ca pierderile să fie minime. Dacă mă hotărăsc și plătesc un avans, stabilim o dată și ei de ocupă de transport, montaj și finisaje care sunt incluse în preț. Totul cu o garanție de 2 ani!

Evident că totul mă încântă și iau legătura cu ei.

Mi se explică sunt mai multe tipuri de parchet: parchet din lemn de stejar, parchet stratificat, parchet cu încălzire in pardoseală, parchet triplu stratificat, parchet dublu stratificat, parchet din lemn masiv de lux, o grămadă de denumiri. Mă bagă în ceață total.

– Nu am nicio idee ce înseamnă!

Cu un zâmbet și cu vorbe liniștitoare mi se explică că mi se va face o prezentare reală a fiecărui tip de parchet ce mi-ar fi de folos în apartamentul meu.

Parchetul din lemn de stejar este o opţiune durabila si eleganta. Stejarul este o specie dură de lemn, fiind rezistent la șocuri. Este un lemn autohton, lucrează puțin în timp și este adaptat la mediul României. 

Parchetul din lemn de stejar se poate bucura de o paleta largă de finisaje, de la alb cu finisaj lucios, pana la culori mai închise, mate. 

Din punct de vedere al prețului, parchetul din stejar este o opțiune de buget, prețul fiind pentru fiecare buzunar.

alma parchet

– Un tip de parchet din lemn masiv de lux precum parchetul masiv din stejar Design Petit d`Aremberg este un tablou în barchet, o broderie, o artă – Modelul este creat manual, cu multa migala, si ia forma unei stele cu opt colturi. Frumusețea este completată de duritatea esenței autohtone – stejarul – si de stabilitatea sa. Se poate integra în sufragerie pentru un efect wow. Sau poate fi un parchet de sine stătător, amplasat în toată încăperea, precum e parchetul masiv Design Chantilly care este special prin modelul împletit realizat manual și prin iluzia creata de acesta. Este confecționat din stejar romanesc, o esență dura si stabila.

– Sună foarte fancy, dar nu cred că luxul e ceea ce mă definește. Aș dori să știu care este diferența dintre parchetul dublu stratificat și cel triplu stratificat.

– Ajungem și acolo! Aici depinde dacă vă doriți încălzire termică în pardoseală sau nu. Cel dublu stratificat un indice de transfer termic, o rezistență termică mai bună față de parchetul triplu stratificat. Dar dacă nu optați pentru acest tip de încălzire, cel triplu stratificat are o stabilitate dimensională superioară parchetului dublu stratificat, conferită de existența celui de al treilea strat, cunoscut ca și strat de contrabalans.

– Deci primul pas este să mă hotărăsc dacă îmi doresc încălzire termină în pardoseală. Pentru asta se poate folosi lemnul de stejar pe care mi l-ați prezentat sau trebuie să mă îndrept spre altceva? Mă încântă faptul că îi pot alege finisajul și culoarea.

– Bineînțeles! Chiar vă recomand!

Parchetul Stejar Honey Elegance este dublu-stratificat si se poate monta peste sistemele de încălzire prin pardoseală încorporate în șapă. Caracterul practic al acestei pardoseli este completat de notele stilate – parchetul este lăcuit, ușor periat și bizotat.

Grosimea plăcii este de 10 mm, lățimea de 120 mm, iar stratul de uzura are grosimea de 3,7 mm, putând fi nefinisat atunci când se dorește o schimbare. Clasa de selecție a lemnului se numește Elegance, culoarea este uniformă, sunt permise noduri sănătoase mici si nu prezinta alburn.

alma parchet

– Am o plăcere: când ajung acasă vara, să mă descalț și să fumez o țigară plimbându-mă prin casă în picioarele goale pe parchetul rece. Cred că merit să îmi fac plăcerea asta și iarna plimbându-mă pe parchetul cald! Asta îmi doresc!

– Minunat! După ce măsurăm, noi ne vom ocupa de tot. Dumneavoastră vă decideți asupra culorii și asupra clasei de selecție pentru vopsit:

Daca doriți un parchet lipsit de noduri, cu o culoare cat mai uniforma, optați pentru clasa de selecție Premium (A):

– A / Premium – diferențe mici de culoare si noduri mici (muguri) de max. 3 mm ocazional, fără alburn.

Daca sunteţi de părere ca lemnul nu este lemn fără câteva noduri, optați pentru clasa de selecție Natural (B):

– B / Natural – se accepta noduri sau grupări de noduri de 3-15 mm, diferențe de culoare, alburn pe maxim 10 % din suprafața piesei.

In cazul in care stilul rustic este ce căutați, cu siguranța va va plăcea clasa de selecție Rustic (C):

– C / Rustic – se accepta noduri, grupuri de noduri de orice dimensiune, fisuri care au fost chituite si finisate din fabrica, diferențe mari de culoare intre placi, alburn.

– Aș vrea o culoare cât mai apropiată de cea reală a stejarului în stilul rustic! Cred se potrivește cu stilul meu.

– Sigur! Haideți să facem o programare! Apropo, dacă doriți să vă cumpărați produse de îngrijire a parchetului găsiți tot la noi. Pentru o mai lungă durată a stării impecabile a parchetului acesta trebuie curățat cu o cârpă umedă și produse profesionale. O dată la câțiva ani se poate rașcheta și refinisa la nevoie.

– Mulțumesc de sfaturi și de ajutor! Abia aștept să îmi văd apartamentul schimbat!

– Dumneavoastră trebuie doar să eliberați spațiul și noi venim!

* articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: