Bottega Verde – amintiri in sticlute de parfum

BOTTEGA VERDE – AMINTIRI IN STICLUTE DE PARFUM

Mirosul este simțul ce te poate aduce într-o stare aparte, de nedescris, ce îți poate trezi amintiri sau îți poate stârni imaginația.

Am câteva mirosuri pe care atunci când le simt mă transpun într-un anumit moment al copilăriei sau o perioadă fericită din viața mea.

Mirosul de ciocolată mă duce în bucătăria mamei, când făcea biluțe de ciocolată cu cocos și eu o ajutam la prepararea lor. Nu e clasica ciocolată, e altceva… ce nu poate fi explicat.

Este mirosul laptelui de corp cu unt de cacao Cioccolato de la Bottega Verde

bottega verde lapte de corp

În multe creme de corp regăsim senzații cunoscute, dragi. Crema de corp hidratantă cu aromă de lămâi, Limone e Agrumi, îmi amintește de ceaiul cu lămâie adus de bunica în fiecare seară de iarnă, ce îmi făcea somnul mai ușor și mă încălzea alături de soba fierbinte.

bottega crema de corp

Laptele de corp cu aloe vera mă duce pe malul mării și mă răcorește după dușul fierbinte. Nu am ajuns la mare anul acesta, vacanțele sunt la un nivel de vis în vremurile anului 2020, dar nimic nu mă oprește să închid ochii și să îmi imaginez valurile mării și briza alintându-mi corpul.

bottega lapte corp aloe vera

Apa de toaleta cu aromă de flori de portocal mă trage în timp, acum 3 ani, când mă feream de soare sub umbra portocalilor din Grecia. Acolo eram liberă, în natura exotică ce în copilărie nici nu aveam curaj să visez că voi ajunge.

apa de toaleta portocal

Apa de toaleta cu aromă de trandafiri – Rosa de la Bottega Verde mă duce în timp cu 5 ani, când am fost pentru prima oară la mare în Bulgaria. Dacă ați fost, știți că pe litoralul lor găsești produsele cu aromă de trandafir la orice colț. Recunosc că nu mi-au plăcut, parfumul de trandafir mi se pare înțepător, dar ce n-aș da să mai ajung o dată în grădina Reginei Maria din Balcic. A doua oară am fost anul trecut cu logodnicul meu, prima oară împreună la mare unde speram să ne întoarcem vara aceasta… dar n-a fost să fie. Am rămas cu amintirea dragă.

apa de toaleta trandafiri

Un alt miros drag este mirosul specific ce se regăsește în produsele de cosmetice bărbați. Tatăl meu a mirosit a parfum, a after shave, a deodorant etc tot timpul. Acum am ajuns să îi cumpăr eu cosmetice. Când eram mică cred că eram drăgăstoasă. Acum sunt o fire rece, însă simplu fapt că miros parfumului tatălui lângă mine mă transpune în mine, fetița mică ce își îmbrățișează tatăl înainte de culcare.

Care sunt mirosurile ce te pot transpune într-o altă lume… într-o amintire sau un loc drag?

  • articol scris pentru SuperBlog

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: