cusut si brodat -O pasiune ascunsă- #jurnaldecroitorie

Generația noastră a crescut cu acul și ața în mână.
E imposibil să nu fi cusut o gaură în genunchi sau o bluză ruptă. Cine își permitea să se ducă la croitor pentru un lucru atât de banal?


Generația noastră a crescut cu goblenuri pe pereți, cu mama sau mătușa care în fața televizorului, vizionând telenovela de seară, cosea de zor la un peisaj de toamnă sau un portret al cărui niciodată nu știam cine e modelul și de ce îl punem la ,,expoziție ” ca și cum e un membru al familiei.


Masina de cusut a avut tot timpul un loc special în casa familiei noastre. Tata făcea geci de piele, iar mama își realiza singură hainele din materialele hainelor vechi.
Eu făceam haine de păpuși și organizam parada modei în serile de duminică.

cusut sibrodat.ro


Nu foloseam multe accesorii de croitorie dar aveam piese unicat pentru păpușile mele și toate vecinele apelau la mine pentru păpușele bucătărese, top modele sau mirese.
Anii au trecut.
O lungă perioadă de timp am exclus acul și ața din viața mea, comoditatea instalându-se în aruncarea hainelor rupte și suprimarea talentului de a inventa sau repara hăinuțe.


Până am fost pusă în fața provocării : să învăț copiii de la serviciu să coase pe etamină. Amintirea și nostalgia goblenurilor a aprins ceva apus în mine.


Tutorialele de pe YouTube și pozele pas cu pas m-au ajutat să creez împreună cu copiii opere demne de pus la expoziție.
Am plusat cu un strop de imaginație, mi-am cumpărat multe accesorii speciale pentru cusut și brodat și mulți nasturi de diferite forme și mărimi.


Am exersat toate tipurile de cusătură și fără un plan bine stabilit, mi-am lăsat mâna să curgă pe bucata de etamină.
Ce a ieșit?

cusut
cusut 2


Idei mai am… Oho! Aștept iarna când va fi prea frig pentru a mai pierde vremea pe afară și voi începe iar să cos, să îmi conturez pasiunea. Mă motivează încurajările celor apropiați și îmi face plăcere să le dăruiesc ,, tablouri” realizate de mine, personalizate.

Aș vrea să pot sa dezvolt activitatea de cusut în creații ample, cum ar fi articole de îmbrăcăminte, dar nu am curajul să încerc.
Dar dacă pe voi vă încântă idee și vreți sfaturi și articole de cusut si brodat, consultați cu încredere site-ul cusutsibrodat.ro

  • acest articol a fost scris pentru Superblog.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: