cum te pregatesti pentru venirea unui copil in viata ta?

A lua decizia de a face un copil, de a vă transforma familia din 2 persoane în 3 este un pas important care din punctul meu de vedere trebuie calculat și planificat cu responsabilitate.

copil


Eu am luat decizia de a nu face un copil acum mulți ani, când poate era prea devreme pentru o astfel de declarație, dar pe care mi-o asum în continuare.


Dacă însă se va întâmpla să rămân însărcinată, îmi voi asuma de asemenea și îmi voi lua toate măsurile pentru o bună evoluție a sarcinii și asigurarea a tot ce e mai bun pentru sănătatea copilului și fericirea lui.


Groaza că ceva i se poate întâmpla copilului există în sufletului oricărui părinte. Cum poți avea control asupra evenimentelor posibile?

copil 2


    1. O casă / apartament sigur, cu protecție asupra mobilei/ ușilor / geamurilor, acoperirea prizelor, dezinfectarea întregii case etc.


    2.Un pătuț confortabil, sigur și util pentru relația copil – părinte.


    3.Scaunul special de bebe pentru mașină, la care nu trebuie să menționez că trebuie ales cel mai safe scaun și nu trebuie să se țină cont de prețul acestuia. Aceiași regula este valabilă și la căruț sau marsupiu.


    4.Pregătirea unei camere pentru copil. De la o anumită vârstă copilul trebuie să se desprindă de somnul alături de părinți pentru asigurarea intimității acestora și dezvoltarea copilului independent.


    5.Instalarea unui camere video cu sunet la care să aveți acces pentru a vedea și auzi tot ce întâmplă cu bebelușul când nu sunteți lângă el. Nu îndemn la un control absolut, dar se pot evita evenimente nedorite.


    6.Pentru ultimul punct voi dezvolta cel mai important aspect :
    a. Sarcina trebuie monitorizată de către un medic ginecolog conform unei scheme precise. Da.. Mamele noastre.. Bunicile noastre au dus sarcini la bun sfârșit fără niciun consult și totul a fost în regula.


Credeți? Dacă vouă nu vi s-a întâmplat nu înseamnă că este o regula generală. Din păcate am cazuri în familie și lucrez cu persoane cu deficiențe grave, care unele dintre ele ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi apelat la medici din perioada sarcinii.


Cele care ar fi fost oricum de nerezolvat, ar fi fost luate la cunoștință de către mamă și ar fi fost pregătită pentru ceea ce va fi urmat. Un șoc la nașterea copilului cu deficiențe necunoscute anterior poate duce la sechele grave ale psihicului și chiar la abandonul copilului.


b. Niciodată să nu mergeți pe ideea ca vouă nu vi se poate întâmpla. Asta e o regulă general valabilă în viață pe care trebuie să o proiectați și asupra viitorului copil.


Tehnologia și medicina au evoluat atât de mult în ultimii ani, încât există metode de a îi asigura copilului o șansă în plus în eventualitatea apariției unei probleme de sănătate. 

Recoltarea celulelor stem este o metodă revoluționară. Acestea fiind colectate la naștere nu sunt afectate de îmbătrânirea organismului și pot fi folosite pe parcursul vieții în cazul apariției anumitor boli. Se evită căutarea unui donator compatibil folosindu-se celulele prelevate la naștere.

Sună complicat, dar există firme specializate pe aceste metode și care vă pot ajuta și îndruma în acest proces. Cei de la Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem și recoltarea de celule din sângele ombilical.

Care sunt punctele care considerați că ar trebui bifate neapărat la aflarea veștii că urmează un bebeluș în viața voastră?

  • acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: