Tu folosești smartwatch când #staiacasă ?

Ne aflăm într-o situație dificilă din toate punctele de vedere. Pe lângă izolarea socială, dorul de cei dragi, dorul de a ieși la o cafea în oraș sau în club, stilul de viață s-a schimbat radical pentru toată lumea.

                Eu nu stau acasă pentru că muncesc, am un job de care depind vieți, nu știu cum e Crăciunul acasă, ce înseamnă weekend-uri libere etc, deci nu știu nici cum e să stai acasă, izolat.

                Am ajuns să prețuiesc drumurile la serviciu și până la magazin.

                Zilele libere însă s-au transformat în zile de stat acasă. Am noroc că am curte mare și mi-am găsit diverse activități: am plantat flori, realizat de decoruri din plante suculente și cactuși, am tăiat trandafirii etc.

M-am mai apucat de cusut modele pe etamină, de colorat desene complicate, de gătit ( ies Master Chef după perioada asta!)

Oricâte activități mi-aș găsi în casă, ele nu se pot compara cu ieșirile.

                De câțiva ani îmi monitorizez minutele de mișcare și pașii folosindu-mă de un smartwatch. Am ales unul complex care are și funcție de termometru ( de care am devenit obsedată în ultimul timp).

smartwatch

                Dacă acum ceva timp aveam 7-8 km de mers pe jos zilnic, astăzi numărul lor se scurtează din ce în ce mai mult. Nu sunt o persoană sportivă și nici nu am să fiu vreodată, doar că am unele probleme de sănătate care se agravează odată cu sedentarismul. De aceea preferam să merg pe jos mult.

                Acum mersul pe jos pe distanțe lungi a devenit ilegal. Minunat!

                Smartwatch -ul meu mă anunță că am stat jos prea mult. Ok, dar unde să mă duc?

ceas smart

                O limbă scoasă și o codiță care mă flutură lângă picioare îmi dă o idee: ies să mă joc cu Kiss ( cățelul nostru). Astfel că ne-am format un ritual și în fiecare zi o alerg, mă aleargă, ne jucăm cu jucării prin curte. Ceasul meu înregistrează din nou pași și mă felicită pentru atingerea scopului.

                E incredibil cât de complex a ajuns să fie un ceas. Pe lângă opțiunile ce țin de sănătate ( monitorizare somn, ritm cardiac, temperatură, calorii arse etc), sunt unele ceasuri cu care poți plăti la POS. Deși ceasul meu are această funcție, consideram că cei care plătesc la magazin cu ceasul sunt aroganți și nu profitam de ea. Ok, ai ceas cool, vedem toți!

                Acum mi se pare o funcție genială! Doar apropii ceasul de pos, nu îți folosești mâinile deloc, nu umbli în buzunar/ portofel, e cea mai safe metodă de a plăti cumpărăturile.  

                Dacă sunteți încântați de idee, vă invit să vedeți multe modele de ceasuri damă, cu diferite funcții, care vă pot ajuta să vă ridicați de pe scaun și să vă îndemne la mișcare. Le găsiți pe Watchshop, plătiți online și evitați contactul cu alte persoane ( eu îi îndrum pe curieri unde să îmi lase coletul la poartă și îl iau după ce pleacă).

Tip: dacă doriți un smartwatch care să vă recomande personalizat, prin animații, ce tipuri de exerciții vi se potrivesc, alegeți unul dintre modelele Garmin Vivomove/Vivoactive.

Voi cum faceți mișcare stând acasă?

  • articol scris pentru SuperBlog
  • imagini preluate de pe watchshop.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: