Accident de mașină? Ce pași ai de urmat?

            Cea mai mare a frică a unui șofer este teama de a face un accident rutier.

            Exceptând cazurile grave, dacă mergi regulamentar, accidentele care pot apărea sunt minore.

            Însă cea mai mare îngrijorare rămâne: eu ce mă fac fără mașină?

            Noi suntem o familie de pasionați de mașini: eu am 3 mașini, tata are 3 mașini, iubitul are… cine mai știe câte are?

            Dar o familie normală deține doar o mașină de care depinde pentru a realiza activități esențiale. Cei care nu au permis ar gândi: toate acestea se pot realiza și cu autobuzul/ taxiul/ metroul etc, dar un șofer lăsat fără mașină e ca un pescar fără undiță.

            Ce faci dacă ești implicat într-un accident de mașină?

accident rutier

            Să zicem că mergi pe un drum cu prioritate, dar de pe un drum lăturalnic iese o mașină fără să se asigure.

            Scenariul fericit ar fi:

  • Îmi cer scuze, nu am fost atent, hai să facem amiabilă.

Ce  însemnă  asta? Celălalt șofer își asumă vina, completează actele ( care sunt foarte simple, câmpurile care trebuiesc completate sunt explicite), pleacă mai departe și tu rămâi pe loc, abandonat pe marginea străzii.

Chiar și cu realizarea amiabilei, mulți șoferi nu știu care este următorul pas.

Te trezești cu mașina accidentată, nu mai poți circula cu ea, ai amiabila în față și îți pui mâinile în cap.

E o nedreptate, tu mergeai pe drum prioritar, cu viteza legală și tot tu trebuie să îți rezolvi pagubele.

Dar știi că există un serviciu care te poate ajuta cu tot procedeul?

Prin numărul de asistență rutieră 0219111 ai acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire!

Vezi aici un scurt video de prezentare

Cu un simplu telefon ai toate informațiile.

Vine platforma, ia mașina, ți-o duce la un service colaborator cu firma de asigurări unde ți se face constatarea pagubelor.

De-aici ai două variante: colaborezi cu service-ul, îți repară mașina, după care ei își iau plata de la firma de asigurări sau alegi să îți repari mașina în regim propriu cu banii pe care îi primești în funcție de constatare.

Evaluând cât de avariată este mașină, daunele pot fi reparate și apreciate la prețul pieței al pieselor originale ( dacă acestea nu au mai fost înlocuite în trecut cu piese after market, în acest caz se calculează prețul pieselor pe care le aveai), sau poți avea daună totală.

Mulți se sperie când aud de daună totală crezând că mașina nu mai poate fi reparată. Dauna totală se referă la momentul în care reparația mașinii ar costa mai mult decât mașina în sine ( evaluată la prețul pieței).

Atunci iei banii de la asigurare și îți poți repara mașina în regim propriu cu piese second- hand. Sau renunți la mașină, evident, dar cazurile astea sunt rare.

Ai trecut de pasul cu service-ul, indiferent de varianta de reparație pe care o alegi, acum ce faci? Procesul poate fi îndelungat, mergi cu autobuzul?

NU!

Beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubita într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași. Costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat.

Ai nevoie de nota de constatare, devizul de reparație, copie după certificatul de înmatriculare, copie după cartea de identitate și după permisul de conducere.

Cu acestea poți apela la firma Autonom, care are 44 de agenții în 33 de orașe și unde îți este oferită o mașină de schimb la fel sau asemănătoare cu cea cu care ai fost implicat în accident, pentru a avea confortul absolut.

Dacă ai condus un singur model de mașină în ultimul timp este greu să te adaptezi la o cu totul altă mașină, dar nu trebuie să îți faci griji în privința asta cu această opțiune.

Cât timp poți beneficia de acest serviciu?

Conform legislației în vigoare, perioada de acordare a autoturismului de înlocuire se calculează după formula ”nr total de ore de manopera înscrise în deviz, împărțit la 4” astfel încât pentru 4 ore de manopera, beneficiați de o zi de închiriere.

Legea mașinii de schimb pe perioada reparațiilor este dată din anul 2016, dar nu este promovată destul pentru că încă sunt mulți șoferi care nu își cunosc drepturile.

Trebuie să îți urmărești interesul și să fii la curent cu toate aspectele legilor și să profiți de ele.

Tu știai că ai acest drept prin lege? Sub 1% din șoferi știu asta. Dă informația mai departe și apropiaților tăi!

Dacă scenariul fericit nu este realist și șoferul care a provocat accidentul nu își asumă vina, prin urmare nu dorește să completeze amiabila, se sună la 112 iar poliția va decide cine este vinovatul.

Atât timp cât tu ești păgubitul, pașii sunt la fel, doar că în loc de amiabilă, vei prezenta companiei documentul oficial eliberat de poliție.

La fel se întâmplă și când sunt implicate în accident mai mult de 2 mașini ( cele mai frecvente astfel de accidente au loc când nu se păstrează distanta regulamentară în mers). Amiabila nu este posibilă în acest caz și trebuie implicată poliția rutieră neapărat.

Indiferent de tipul accidentului, dacă ești nevinovat, vei beneficia de toate facilitățile pe care ți le oferă legea.

Apelează cu încredere la Autonom pentru a-ți simplifica evenimentul nefericit.

Reține numărul de asistență rutieră 0219111 !

accident de mașină
  • articol scris pentru SuperBlog
  • poze preluate de pe autoinlocuire.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: