Visul meu este să fiu fericită

                Te-ai gândit vreodată că vei fi nevoit să consulți un dicționar de arhitectură?

                Poate că nici nu știi ce înseamnă? Acesta conține definiții generale din arhitectură, construcții, drept, drumuri, structură de rezistență etc. Adică… tot ce ține de realizarea unei case cu consum aproape zero.

                Visul tuturor este să avem o casă a noastră mai devreme sau mai târziu. Este o necesitate. Costisitoare!

                Tânăr fiind, te gândești la o casă cu multe camere, cu o terasă și grătare, cu o piscină imensă și garaj pentru multe mașini.

                Adult fiind, te gândești la viață reală și realizezi că toate acestea înseamnă costuri mari și un viitor încărcat de facturi de atât de multe cifre, încât nu o să le poți înțelege.

                Specialiștii însă au inventat casele active care ne ajută să avem un viitor financiar fără griji. Orice proiect de casă activă trece prin teste de modelare energetică în urmă cărora se stabilește necesarul de energie pentru asigurarea performanței energetice. Acesta trebuie să fie aproape egal cu zero, în proporție de minimum 30% cu energie din surse regenerabile.

Pe lângă aspectul financiar, casa activă oferă un climat interior excelent și respect pentru mediul înconjurător, ne dăunând ca sursele de energie clasice. Trebuie să protejăm natura prin metode de a asigura o continuitate a Pământului.

Orice copil își imaginează un viitor și un răspuns la clasica întrebare:

  • Ce vrei să te faci mare?

Eu nu știu ce îmi doream să devin, nu am avut un vis bine definit, mi-am construit drumul în viață din impuls. Spre exemplu: facultatea am ales-o la înscriere, până să ajung să completez formularul habar nu aveam ce îmi doresc, m-am dus la examenul/ interviul pentru job total nepregătită și totuși am luat cea mai mare notă dintre candidați,

Cred că asta este o regulă generală în viața mea. Nu îmi doresc lucruri. Mi-e frică să îmi doresc ceva și mă gândesc tot timpul la scenariul cel mai dur posibil. Nu îmi planific evenimente, vacanțe cu mult timp înainte.

Nu îmi permit să visez de frică să nu clachez. Îmi imaginez cum ar fi dacă…. dar rar pun și un plan pe foaie.

Câțiva ani am fost pornită să îmi cumpăr apartament. Voiam locușorul meu roz, unde să stau cu pisicile mele liniștită și unde să îmi înșir machiajele pe un perete la expoziție.

Am realizat că îmi doream asta doar pentru că nu mă simțeam bine în locul unde eram. Nu fizic neapărat, ci psihic, sufletește. Eu de fapt visam la o evadare, la o scăpare, la libertate emoțională.

Visam la ceva, dar nu îmi dădeam seama la ce anume. Credeam că un apartament mă va face fericită. Am vizionat, am căutat oferte, m-am înscris la bancă pentru împrumut. Mi se oferea tot și eu nu mă puteam hotărî să fac pasul final. Ceva mă oprea. Mi-am direcționat visul într-o direcție greșită.

Odată ce am fost stabilă psihic nici nu am mai vrut să aud de o cutie de chibrituri.

Visez… la fericire. Mă face fericită o rochiță nouă, o ojă sau un iluminator scump, o mașină cu mulți cai putere, un job bine plătit, dar astea sunt fericiri de moment care așa cum apar, pot și dispărea într-o clipă.

Mă sperie fericirea așa cum nu mă sperie tristețea. Cu sentimentul de neputință, de trădare, de neînțelegere  sunt obișnuită. Atât de obișnuită încât credeam că asta înseamnă viața: lacrimi în fiecare seară amăgite cu zâmbete false pe timpul zilei.

Visez… ca ceea ce am să am pentru totdeauna: un soț care zâmbește și mă pupă seara când ajung acasă, un cățel care mă așteaptă la poartă și două pisici care mă miaună la geam când îmi văd mașina parcată. Astfel dispar toate grijile și problemele din viața de după gard.

În curtea mea e cuprinsul a tot ce îmi doresc, condimentat cu cireșul înflorit și balansoarul în care mă legăn dându-mi seama că asta chiar e realitatea.

E realitatea pe care eu mi-am plănuit-o de atât de mult timp, dar Universul nu era pregătit să mi-o dea. Probabil a dorit să ajung la maturitate pentru a fi capabilă să o prețuiesc.

Două pisici, un câine de talie mare și un soț care să îmi împărtășească pasiunile, să îmi înțeleagă emoțiile, să îmi accepte trecutul și să mă susțină în tot ceea ce fac, o casă unde să îmi pot organiza dressingul și o curte unde să mă pot desfășura.

O viață de familie normală, fericită pot spera că există în multe case. Dar o corcitură de ciobănesc  cu labrador să se pupe cu mâțele ați văzut în multe locuri?!

Provocarea va fi să mut ,, copiii” în noua casă. Casă care deocamdată e doar în imaginația noastră. De curând ne-am cumpărat un teren mare, de peste 1000 m, unde ne vom construi o casă activă din toate punctele de vedere. Pe lângă cele prezentate la începutul articolului, în curte doresc să organizez diferite colțuri cu animăluțe. Aici e provocarea!

Vreau iepurași, rățuște și papagali multicolori care să trăiască în armonie și care să ne activeze în fiecare dimineață cu provocări noi.

Facem energie din surse regenerabile pentru casa care ne va deveni ,, acasă”  și noi ne luam energia din bucuria animăluțelor ce ne vor înconjura. Totul va fi conectat cu natura, cu Universul care mi-a oferit ceea ce nu îndrăzneam visez, dar de care aveam atât de mult nevoie.

Visul meu este să fiu fericită, într-o casă fericită.

Eu nu mă pricep la planuri, las pe seama destinului și merg pe principiul că mi se va întoarce tot binele pe care îl fac. La planuri de casă, nici vorbă! Dar voi apela la cei de la AIA Proiect pentru a mă ajuta să îmi fac casa activă și fericită. Am vizionat deja câteva proiecte, dar nu mă pot hotărî dacă îmi doresc o casă din lemn, una cu etaj sau doar cu parter. Odată ce voi analiza toate punctele forte și contra, voi face și pasul de a apăsa pe butonul: cumpăra proiect.

visul

Care este visul tău?

  • articol scris pentru SuperBlog

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: