Cadouri plictisitoare? Nu NEAPĂRAT.

Cât de plictisitoare pot fi unele branduri?

În fiecare seară mă uit la 1-2 episoade din Mad Men, unde arată evoluția lumii publicitare și cum stăteau lucrurile în advertising acum 50 ani.

Unele branduri au rămas la stadiul acela. Sunt blocate pe niște idei care au impresia că rămân clasice, deci au fost valabile acum 50 ani și vor mai fi valabile și peste alți 50.

Acum totul se întâmplă în online, deși încă mai primesc oferte și flyere în cutia poștală. Nimeni nu le citește! În cel mai rău caz, le folosește bunica pentru acoperirea rafturilor și eu când ajung acasă le arunc la gunoi și tot așa. Sunt complet inutile ofertele tipărite.

Pe lângă online, o altă formă de promovare cu succes este oferirea de cadouri promoționale. Acestea pot fi folosite pentru aducerea de clienți noi sau pentru fidelizarea acestora.

Cu toții am primit chestii de la diferite firme. Cel mai inutil și plictisitor cadou mi se pare magnetul de frigider.

Recunosc, frigiderul meu este plin de magneți. Din orașele, țările pe care le-am vizitat, poze amuzante de la nunți/ botezuri, dar în niciun caz magneți cu firma x sau y. De ce aș face publicitate gratuită în casa mea la un brand? Oricât l-aș iubi, nu are niciun sens pe frigiderul meu!

Agendele sunt utile și brandurile ar putea profita de asta dacă ar avea o inspirație, o sclipire și ar face o agendă interesantă! Una seacă, cu logo-ul firmei pe toată coperta, nu o voi folosi. Una c-un mesaj motivațional, amuzant, cu siguranță și-ar face loc pe biroul meu. Sau una din piele, elegantă, ar fi ideală.

Pixurile sunt plictisitoare, dar utile. Ăsta este un exemplu de cadou clasic care va fi folosit de către public și azi și peste 10 ani. Când primești un instrument de scris, îl arunci în geantă și clar la nevoie îl vei scoate. Acum există multe tipuri de pixuri, nu doar cele din plastic și unele chiar pot fi impresionante.

8in1 Multifunction pen York

Ce mi-ar plăcea să primesc sau ce m-ar motiva să devin clientul unui brand?

Umbrele ! Eu sunt disperată după umbrelă. Am tot timpul una în geantă, una acasă, una în mașina, una la serviciu etc. Eu sunt vopsită tot timpul în diferite culori țipătoare și dacă mă prinde ploaia, mă pătez toată. Tocmai de asta am nevoie de umbrele, multe umbrele!

Power Bankuri! Niciodată nu am prea multe și tot timpul sunt bine venite, mai ales la drumuri lungi. Stau tot timpul cu telefonul în mână și am nevoie de power bank permanent. Cât iubesc firmele care fac astfel de cadouri.

Cadouri promoționale din argint. Iubesc argintul, iar dacă vrei să mă fidelizezi, cu asta mă cucerești clar. Și câte idei există! Spre exemplu, suport de ruj – elegant, finuț, minunat!

Exemple de cadouri personalizate există…. o grămadă! Intrați pe todayadvertising.ro și veți găsi zeci, sute de produse care așteaptă să fie personalizate și date în dar.

Depinde doar de branduri cum gestionează aceste idei și cum profită de ele. Sfat: lăsați logoul într-un colț, mic, nu mai umpleți produsele cu numele vostru, este total neatractiv. Încercați să fiți comici, utili, interesanți.

  • articol scris pentru Spring SuperBlog
  • poze preluate de pe todayadvertising.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: