Cabana Katerina din inima pădurii

Am început să vorbim online pe 24 Februarie, de Dragobete.


Nu aveam în stomac fluturași și nici inimioare imaginare nu mi se învârteau deasupra capului.


Prima întâlnire a fost a2a zi, dimineața. O întâlnire atipică: abia ieșită din tura de noapte, nemachiată și cu părul în toate părțile, îmbrăcată cu primele haine găsite în dulap.
Nu voiam iubire, dar în același timp, râvneam după ea.


2 Martie– ne trezeam într-o cabană din inima pădurii, în Brașov.
4 Martie– ne trezeam acasă.


M-am mințit că nu e iubire, că nu are cum să fie posibil, că nu îmi doresc asta, că nu mă mut la el până când mi-am dat seama că dormitorul din capătul casei s-a transformat în dressingul meu și am realizat: nu numai pisica mea are o nouă casă.
Și eu sunt… acasă.


Cine ne-ar fi dat șanse? Toți considerau că e o nebunie, dar iată-ne pe 24 Februarie 2029.


1 Martie 2029.
– O primăvară frumoasă! Fă-ți bagajele. Mâine dimineață plecăm.


Nu e o surpriză. În fiecare an revenim în Brașov. Acolo ne-am cunoscut cu adevărat, acolo ne-am îndrăgostit, acolo a început cu adevărat povestea noastră de iubire.


2 Martie 2029.


Recunosc drumul spre prima noastră excursie la cabană, copacii sunt la fel de ninși și doar data din bordul mașinii ne minte că e primăvară. Nu am mai fost aici de câțiva ani și înlocuisem rusticul cu clasicul hotel.


El conduce admirând natura în timp ce eu cânt toate piesele de la radio și dansez în dreapta lui.


GPS-ul ne anunță: În 100 de metri ajungeți la destinație.
Iubitului meu i se instalează un zâmbet până la urechi.
E nostalgia, amintirile ce revin după 10 ani, gândul la prima noastră noapte împreună.


Cabana Katerina


Mă privește cu sclipire în ochi și așteaptă o reacție din partea mea.
M-am blocat și nu înțeleg nimic.


– Nu ai idee cât m-am chinuit să țin secretul! Tot timpul ai spus că aici e locul nostru, acum chiar e cabana noastră!


Cum face dragul meu surprize, nu poate să facă nimeni altcineva. Tot timpul m-a surprins, dar niciodată nu m-am gândit că ne va cumpăra cabana care ne-a schimbat viața.


Iubitul meu e o persoană foarte tehnică. Îmi explică tot timpul cum a reparat o chiuloasă la mașina x , de ce s-a spart grupul față la mașina z, cum a renovat acoperișul de la casa bunicii, cum a construit canapeaua din foișor etc. De cele mai multe ori nu înțeleg prea multe, dar îl ascult știind că el îmi povestește cu entuziasm. Și el mă ascultă la rândul lui când îi zic de ce țin retinolul în frigider, de ce ojele nu trebuie să stea lângă calorifer sau de ce fondul de ten y e mai bun decât z.


Desfacem o sticlă de vin rosè și stând pe terasă, îmi povestește:


,, Ții minte ce ne-a plăcut cel mai mult în Brașov? Am găsit un loc izolat unde să fim doar noi, dar să avem și confortul de care nu te poți lipsi. Nu ai vrut să fii fițoasă, dar mi-ai spus clar că mergi oriunde atât timp cât ai o cameră decentă, o toaletă și o terasă unde poți sa savurezi cafeaua de dimineața.
Ți-a plăcut atât de mult aici încât mi-am propus să te aduc aici pentru fiecare aniversare. Dar planurile mele s-au evaporat în momentul în care am aflat că se închide cabana. Proprietarii nu au mai fost dispuși să investească în ea și ușor, ușor, cabana se autodistrugea.


Acum 2 ani am sunat să fac rezervare și atunci mi-au răspuns că nu se mai deschide vreodată. Erau în faliment.
Am încercat timp de o săptămână să găsesc ceva asemănător, dar nu ar fi avut nicio valoare. I-am sunat din nou și le-am făcut o ofertă pe care au acceptat-o imediat. Mi-au zis că sunt nebun, că nu voi avea niciun profit, neștiind că singurul câștig de care am nevoie îl am deja: să te văd pe tine fericită.


Am investit în materiale de construcție pentru a transforma-o într-o cabană- locuință. Ți-am zis: era vai de capu’ ei… aproape că nu o mai recunoșteam.
M-am gândit la gusturile și preferințele tale. Am știut imediat că avem nevoie de un șemineu și de piatră decorativă pentru cabana din Brașov! Un perete fără nimic altceva pe el, în fața căruia să povestim, stând pe un covor din blană ( artificială, nu îmi arunca privirea asta!), ca în filmele siropoase pe care nu le suporți, dar la care visezi să fie realitatea ta.


Nu am vrut să stric aspectul de ,, căsuța din pădure”, așa că am reușit să renovez construcția din lemn fără să adaug elemente moderne.
Deși design-ul e identic, am adăugat fier beton pentru o mai bună rezistență, peste care am acoperit cu lemn. Să putem reveni aici în fiecare an, până la adânci bătrâneți.
Acoperișul l-am refăcut complet! Cu panouri sandwich tip țiglă metalică și izolație bună. Ploua în casă prin toate colțurile.


Gardul nu a mai avut nicio șansă, oricât mi-am dorit să îl păstrez, era prea dărmat. Am făcut unul nou : Bradstone Madoc. Vezi cât de bine se potrivește cu mica noastră căsuța din pădure?

vindem ieftin


Probabil te gândești cum am putut să renovez o cabană de la depărtare. A fost o adevărată provocare: Tehnologie! Am luat legătura cu un arhitect, mi-a explicat problemele și soluțiile, mi-a făcut proiectul. Am făcut lista cu ce materiale am nevoie, am trimis mai departe la VindemIeftin care mi-a prezentat o ofertă de nerefuzat, le-am trimis adresa și mi-au livrat totul în timp util. Mi-a fost greu să am încredere totală că voi primi exact ceea ce am comandat, dar m-am bazat pe experiența și reviewurile lor bune. Bine am făcut. Fără ei ar fi fost teribil să pot ascunde secretul față de tine.
Prin recomandare am ales o echipă care m-a ținut la curent cu tot ceea ce fac prin video call.
M-am deplasat doar la final pentru a vedea rezultatul și pentru a pune cu mâinile mele numele cabanei, numele tău!”

A reușit să combine perfect stilul masculin cu cel feminin!

Avem o bucătărie de vară cu grătar, afumătoare, cuptor pentru a găti el în timp ce bea o bere și o bucătărie interioară micuță și ușor elegantă, unde pot face eu niște paste în timp ce beau un pahar de vin.

vindem ieftin

Livingul are piese masive din lemn, iar dormitorul un pat imens king size cu un cadran metalic și luminițe colorate pe el.

Terasa este accesorizată cu piese vintage, albe, iar pe măsuță e prezent un buchet de trandafiri roz. Pe scaune: pături pufoase pentru a ne încălzi admirând natura și bucurându-ne de liniște.

Geamurile sunt mari. Mult mai mari decât mi le amintesc!

Cabana este intimă. Când am descoperit-o ( la câteva zile după ce ne-am cunoscut), am chicotit despre utilitatea ei: o cabană de familie sau o cabană de amanți, un cuibușor de nebunii ascuns printre brazi.


Aniversarea noastră de 10 ani poate face subiectul unui scenariu de film romantic. Și oricât aș detesta siropoșeniile, ador cadoul nostru.

Mulțumesc tuturor ce au contribuit la realizarea acestui vis: să avem cabana noastră… la care nici nu am îndrăznit să visez!

  • articol scris pentru competiția Superblog*
  • poze preluate de pe VindemIeftin.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: