10 produse SĂNĂTOASE ÎN haosul meu alimentar

10 PRODUSE SĂNĂTOASE ÎN HAOSUL MEU ALIMENTAR

Stilul meu de viață nu este unul sănătos și nici nu încerc să îl transform.

Consider că avem doar o viață și de ar fi să trăiesc 70 de ani sau 30 ani, vreau ca toți anii să îi petrec făcând exact ceea ce vreau, fără să îmi impun mâncăruri sau activități care nu îmi fac plăcere.

Dar asta nu înseamnă că duc totul la extrem. Nu mănânc toată ziua fast food, nu stau doar pe scaun, nu beau bere în fiecare seară.

Încerc să păstrez un echilibru care să îi convină organismului meu, dar și psihicului meu care cere dulciuri și ceva de ronțăit în fiecare seară.

Cum reușesc să fac asta? Consumând alimente care pot fi folosite pe post de snakuri, dar care nu sunt la fel de nesănătoase precum chipsurile.

Caju crud 

Caju-l poate fi folosit în mai multe combinații: prăjit, consumat împreună cu legume, sosuri, cereale, dar eu îl prefer crud. Este genial împreună cu înghețata!

Ulei cocos virgin BIO presat la rece 

Uleiul de cocos are nenumărate întrebuințări: poate fi folosit în alimentație sau ca produs cosmetic. Eu îl folosesc în ambele variante: pentru pielea corpului când este uscată și… în cafea! Nu beau cafeaua cu zahăr, ci pun 1-2 lingurițe de ulei de cocos pentru o aromă deosebită.

Bautura vegetala de orez si cocos

Dacă nu v-ați prins până acum, ador cocosul! Sub orice formă: fie ca aromă, ca fruct, ca miros, ca băutură.

Baton cacao si rom invelit in ciocolata

Batoane de ciocolată fără gluten, zahăr și lapte? Da, vă rog! Merge de minune dimineața la cafea sau noaptea când ai poftă de dulce, dar eziți la gândul că te vei îngrășa.

Baton caramel si alune invelit in ciocolata

Și varianta cu alune și caramel- combinația mea preferată de dulce + sărat!

Fulgi integrali porumb BIO

Fulgi bio de porumb integral, bogați în fibre, fără adaos de zahar. La ce îi folosesc? Ca snack pur și simplu, dimineața cu lapte, în gătit- la șnițele sau crispy de pui, la deserturi – fulgi de porumb crocanți înveliți în ciocolată.

Rondele de orez expandat cu ciocolata (fara gluten) BIO Rinatura

Rondelele de ovăz sunt plictisitoare, fără gust, sunt degeaba! Dar ați mâncat rondele învelite în ciocolată? Sunt geniale! Perfecte pentru un mic dejun pe grabă, sunt sățioase și gustoase.

Ciocolata lapte (tableta) BIO

O bucățică de ciocolată… n-a făcut rău niciodată nimănui!

Stafide in ciocolata BIO

Fructe + ciocolată? Yes, please!

Chips de cocos cu chilli BIO Bettr 

O alternativă sănătoasă pentru chipsurile clasice. Și de cocos! Bineînțeles că îmi plac.

După cum vedeți, avem alternative pentru câteva dintre obiceiurile nesănătoase: produse din ingrediente naturale, unele fără zahar și alte E-uri, ce pot înlocui cu succes produsele ce ne fac rău organismului.

Nu trebuie să ne abținem de la pofte, ci să căutăm alimentele sănătoase ce ne-ar putea satisface dorințele.

Pe DriedFruits găsiți multe opțiuni: de la dulciuri, condimente, sucuri, snacks-uri ( alune, semințe, cereale) la detergenți, produse cosmetice. Toate acestea putând să țină locul produselor clasice cu care suntem învățați, dar care nu sunt tocmai sănătoase.

Voi cum vă mențineți echilibrul în alimentație fără să renunțați la pofte?

  • articol scris pentru SuperBlog
  • poze preluate de pe driedfruits.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: