Tehnologia LED – coborând pe strada mea

Tehnologia LED – coborând pe strada mea

Tehnologia LED este din ce în ce mai prezentă pe străzile noastre.

Ați văzut serialul Altered Carbon? Dacă nu, căutați-l pe Netflix!

                E S.F, dar foarte probabil ca peste câțiva zeci, sute de ani, să reflecte realitatea.

                Ce legătura are serialul meu cu articolul de azi?

                În orașul acțiunii, sunt mii de reclame!!! Unele sub formă de hologramă, altele sub forma celor din zilele noastre, clasice, ochioase- LED, reclame verticale sau din diferite forme.

                Când am văzut prima secvență cu peisajul luminos, mi-am zis că poate e prea mult. După care, a început să îmi placă ce văd.

                Lumea e monotonă. Orașele-s gri. Oamenii merg cu ochii în pământ. Nu zâmbim când mergem singuri pe stradă. Mergem spre destinația țintă fără să ne uităm în jur.

                Cele mai frecvente panouri luminoase le găsim la farmacii. Și cum găsim farmacii o dată la 10 pași, unele străzi sunt luminate în culoarea verde pe parcursul nopții.

LED

               

Mă deranjează cele din dreptul semafoarelor. Din depărtare, verdele de la crucea farmaciei îți sare în ochi și e dificil să observi și roșul semaforului.

                În rest, îmi place verdele și dacă e să aleg între a merge pe un trotuar slab luminat alb, de la iluminatul public, și a merge pe unul verde, îl prefer pe cel din urmă.

                Dar farmaciile nu pot schimba starea de spirit a oamenilor. Colorate, luminate, cu joc de lumini sau simple, o farmacie rămâne simbolul bolii.

                Locuiesc într-o zonă a orașului cu un bulevard mare, plin de copaci și diferite locații: magazine, spitale, cluburi, restaurante. Fiind foarte multe din toate categoriile, fiecare trebuie să iasă în evidență cu ceva.

                Oferte 2+1 gratis la bere, reduceri după ora 20:00, seara Rock, pizza 1+1 gratis, reduceri de 50%, intrarea liberă, etc.

                Toate, din capătul străzii, de unde stau eu, se văd ca un curcubeu clipicios. Într-un viitor, o hologramă ne va invita la oferte și ne va spune meniul zilei, dar deocamdată tehnologia a ajuns la afișaje LED.  Acestea pot avea controller cu soft customizat, dispozitive de comandă sau senzori și au soft PC personalizat, în funcție de aplicație.

                Cobor bulevardul, văd o reclamă luminoasă mare:

  • WE ARE OPEN!!!

Este vorba de o nouă cafenea, cu toate tipurile de arome, cafele, capucino și ceaiuri.

Vreau să intru, vreau să încerc cafeaua lor, poate devin clientul lor, dar unde parchez?

Nu înaintez mult, că pe partea dreapta întâlnesc un nou panou cu lumină roșie:

  • 3 locuri libere parcarea subterană.
LED

Cine a inventat afișajele de parcări, mulțumesc!

Consult meniul, mă gândesc, mă răzgândesc, până la urmă cumpăr o cafea cu vanilie, o iau la pachet, mă îndrept către mașină și în fața mea văd ora exactă, pe un panou de peste stradă:

led
  • 10:34 !

M-am trezit la realitate, am pierdut mult timp în fața meniului de la intrarea în cafenea ( o metodă inteligentă: să alegi meniul pus pe un panou LED exterior, lumea vede ofertele și prețul înainte să intre, ei pot să modifice afișajul oricând și simplu, plus că va rezista mult mai mult decât orice alt tip de afișare: tablă, plastic, hârtie, etc).

Noroc c-am văzut ce târziu s-a făcut. Plătesc parcarea și plec înspre întâlnirea pe care o am planificată.

Ajung la destinație, iar la intrarea în pub  îmi atrage atenția un panou atipic:

  • Un pahar de cocktail, de aproximativ 60 cm, îmi clipicește în fața ochilor.

Cât de drăguț!!!

Mai că mi-aș lua și eu unul din ăsta în bucătărie. Mă interes și aflu că aceste tipuri de panouri sunt forme complexe turnate din rășini poliuretanice ranforsate și fac parte din gama Box Resin Technology. Cel mai des le întâlnim la logo-urile farmaciilor, dar cine e mai inventiv, face reclamă și la alte chestii, cum e și acest pub.

 Voi observați panourile LED de pe stradă? Sau nu le dați importanță?

Mie îmi place să le admir, în special pe cele mai altfel.

Niște fulgi de nea, o inimioară, o steluță mă face să le acord mai multă atenție.

LED

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe smartsoft.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: