O altfel de excursie în Poiana Brașov ?

O altfel de excursie în Poiana Brașov ?

Ce înseamnă pentru noi o excursie la munte?

                O relaxare, o escapadă de realitate, de serviciu, de griji, o distracție.

 Ce înseamnă pentru noi o nuntă, un botez, o aniversare?

                Mâncare, băutură, dans și voie bună.

 Ce înseamnă pentru noi un workshop, o întâlnire de afaceri?

                Învățăm lucruri noi, din domeniul care ne interesează, poate stres, poate reușim să finalizăm o afacere mult dorită.

                Dar ce ar înseamna toate astea la un loc, combinate?

                Cum ar fi să îmi fac nunta la munte? Să invit pe toată lumea la o super distracție și relaxare în același timp. Sau să planific ședința de muncă la un hotel de trei stele, lângă pădure, în munți și să transformăm formalitatea în ceva relaxant?

                Ar fi fun, nu?

                Ar fi interesant, ar fi altceva.

                Dar cum ar fi în loc să cheltui banii în scop personal, să duc un grup de copii defavorizați să trăiască câteva zile pline de fericire și activități, așa cum ar trebui să poată să le petreacă orice copil?

                Peste 19000 de copiii sunt instituționalizați în centre de copii sau case protejate la nivel de țară. 19000 de copii abandonați, alături de alte mii care trăiesc în condiții precare, în familii defavorizate.

                Copii care nu au nicio vină că au venit pe lume, care nu cunosc iubirea de mamă și care rar, văd dincolo de gardurile centrelor.

                Situația ,, caselor de copiii” s-a schimbat radical față de ororile pe care le cunoaștem dinainte de 90, dar oricâtă căldură, oricâtă mâncare, oricâtă școală ar face și oricâte condiții ar avea în centre, nu se poate compara nimic cu viața de familie.

                Aceștia cresc împreună și ajung să considere angajații și colegii ca fiind o familie.

                O familie funcțională, normală, are măcar câte un concediu pe an.

                M-ar bucura să am posibilitatea de a oferi măcar câteva zile lipsite de griji unor copii ce nu au avut ocazia de a se bucura de astfel de vacanțe, așa cum am făcut eu dintotdeauna.

                Pentru a reuși să realizez acest eveniment, am nevoie de aprobarea D.G.A.S.P.C și a șefului de centru. De obicei, sunt foarte deschiși în astfel de oportunități pentru copii și cu toate detaliile dinainte și cu însoțirea lor de către educatori și pedagogi, sigur nu va fi o problemă.

                Nu aș putea să finanțez un astfel de eveniment mare de una singură. Voi căuta sponsori din toate domeniile pentru a mă ajuta financiar, cu transportul lor și cu diferite cadouri pentru a le oferi la final de excursie.

                În primul rând, unde i-aș duce?

                Vom avea cazarea în Poiana Brașov, la Hotel Royal Poiana Brașov, unde au 70 de locuri de cazare, mai mult decât suficient pentru un întreg centru de plasament.

excursie hotel royal

                Aici găsim un locuri de joacă pentru copii ( interior & exterior), se poate juca biliard și darts și se pot închiria biciclete.

                Fiecare cameră este dotată cu TV, wi-fi și are baie privată.

excursie poiana brasov

                Voi stabili cu câteva luni înainte această vacanță, pentru că am de gând să le ocup tot hotelul și nu pot risca să nu poată să îmi primească toți copiii. Trebuie să meargă toți la trei zile de distracție!

                Voi consulta meniul dinainte și voi comunica pentru fiecare zi ce mâncăruri doresc pentru micul dejun, prânz și cină + interdicțiile pe care le au anumiți copii la alergeni sau alte sensibilități.

restaurant hotel royal

                Sora mea este animatoare de copii și voi vorbi cu ea din timp, alături de echipa ei, pentru a ajuta la organizarea petrecerii din seara în care ajungem, în salonul de evenimente Brașov.

  1. Ziua/ seara nr. 1

                Vreau ca tema petrecerii să fie cu personaje din desene animate: Minnie Mouse, Mickey Mouse, Tom, Jerry, diferite prințese și prinți, Hello Kitty, etc.

                Copiii vor putea face poze/ dansa și juca cu personajele preferate.

                De asemenea, voi angaja 3 persoane ce se vor ocupa de face paint, pentru ca și copiii să se poată deghizeze în personajul dorit.

2. Ziua & seara nr. 2

                A doua zi vreau să explorăm împrejurimile.

                Excursia va fi în vacanța de Paște, pentru ne putea plimba în zona montană Postavarul fără să înghețăm. Ne vom plimba și face multe poze pentru amintiri.

                Vom juca tenis, minigolf și handbal pe terenurile de sport multifuncționale.

                Voi organiza o vizită la Centrul ecvestru unde copiii vor socializa cu caii și vor lua lecții de călărit.

                Spre seară, vom avea din nou petrecere în sala de evenimente!

                De data asta, tematica va fi teatru de păpuși! Unde mă va ajuta din nou sora mea împreună cu echipa.

                O sa avem câteva piese de teatru de păpuși, iar la finalul acestora, copiii vor avea ocazia de a mânui singur păpușile și marionetele, sub îndrumarea speciliștilor.

                Având vârste cuprinse între 6 si 17 ani, câțiva dintre ei poate chiar se vor gândi la o carieră asemănătoare. Vor putea pune întrebări despre domeniu, exerciții, posibilități și oportunități.

3. Ziua & seara nr. 3

Pentru următoare zi voi organiza o ieșire la Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov unde copiii vor putea juca Bowling și Biliard. Cei mai curajoși vor escalada pereții de cățărare, iar cei mai timizi vor juca mini-golf sau tenis de masă. Pasionații de gaming au la dispoziție 12 jocuri moderne unde pot juca pe simulatoare și un Shuffleboard pentru curling pe o masă de lemn.

                Alături de însoțitorii lor din această excursie, voi observa fiecare copil în parte, în funcție de ce activități a ales pe parcursul zilelor, deoarece urmează ultima seară la hotel, unde va avea loc și o gală de premiere.

                Astfel că toți copiii vor primi câte o diplomă: cel mai bun fotograf, cel mai bun cățărător, cel mai bun păpușar, cel mai bun tenismen, cea mai bună prințesă, etc.

                La ultima petrecere din excursie, vom organiza și câteva joculețe, pentru a fi siguri că vom putea oferi câte o diplomă fiecărui copil:

  • Joc de putere cu sfoara pe echipe
  • Cursă : cine ajunge primul la linie de sosire, în saci de rafie
  • Jocuri de șah, UNO, DOS, phase 10, rummy, table
Seara se va încheia cu multă distracție: muzică, dans, tort.

La acest ultim eveniment, voi angaja și o firmă ce deține o cabina foto, ce scoate fotografiile instant și care are diferite accesorii pentru amuzament. Astfel, copiii vor avea amintirile vii pentru totdeauna.

La final de excursie, fiecare copil va fi premiat pe scenă, unde va primi diploma bine meritată, alături de un goodie bag ce va conține: ghiozdan + materiale necesare școlii și materiale de igienă + un voucher la un magazin X, cu o valoare de 500 lei pentru a își putea cumpăra haine și încălțăminte + diferite dulciuri și snacks-uri.

Probabil cei de la Royal Hotel vor fi epuizați după 3 zile pline de evenimente cu copii, dar cu siguranță se vor simți și împliniți sufletește că au putut să ofere bucurii celor mai defavorizați decât noi.

Iar eu, uite așa, am devenit organizator de evenimente!

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe hotel-royal.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: