Democrație în România? Totul depinde de noi

Cred în democrație, dar nu cred în transpunerea ei în realitate, în România.

                Cred în referendum, susțin scopul lui, dar până acum nu am văzut rezultate concrete în urmă unuia.

                Cred în petițiile online, am semnat atâtea, dar câte au avut o rezolvare și în lumea reală?

democrație

                Ajută la ceva credințele mele, eforturile mele, dacă toate au fost ca și cum nu au fost?

                Sunt o persoană apolitică, nu sunt la curent cu ce se întâmplă în politică și nici nu mă implic în absolut nimic ce are legătură cu partidele.

                Sunt pesimistă în ceea ce înseamnă viitorul omenirii și pe termen scurt, în viitorul României.

                Ca cetățeni, suntem o parte ce încercăm și mai sperăm la ceva mai bun, dar parcă orice am face, EI fac tot ce vor. Tot promit, tot mint, tot fură, tot schimbă legi în favoarea lor, oricât încercăm să îi oprim.

                Intră unul mare la închisoare, să fie de fațadă, să dea bine în media, în fața poporului. Și în timp ce petrecem că X a fost condamnat cu executare, alții fură de 10 ori mai mult. E un cerc vicios în față căruia eu nu îi văd o încheiere prea curând.

                Parcă avem în sânge să furăm ce se poate: noi furăm un pix și o foaie a4 din biroul de serviciu, alții fac contracte fantomă cu firme fantomă și fură miliarde. Fiecare, cum se descurcă.

Sunt în democrație.

                Democratic, votăm.

                Și votez, merg la vot, am stat și ore la rând, dar am votat.

                Cu cine? Cu cine am crezut că va face mai puțin rău, asta nu însemnând neapărat că am avut dreptate.

                Ce se întâmplă la EI acasă, probabil că nici EI nu știu. Puterea e undeva mai sus și astfel mă întreb dacă există cu adevărat democrație, sau doar asta ne este spus să credem.

                Viitorul se află în mâinile noastre.

                Democrație – (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere” = „puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii.

Sursă Wikipedia
democrație

Dacă este să gândim la rece, suntem conduși de către cei pe care majoritatea, i-au ales.

                Acum, că cei aleși sunt ok ori ba, e subiectiv.

                Bunica ar zice că da, nepoții i-ar spune că nu.

                Când generația noastră și cea mai tânără va avea puterea majorității, când cei din comunism vor dispărea și nu vor mai avea mintea închisă în vremurile dinainte de 90, poate că vom deveni un stat corect, condus de oameni corecți, cu reguli egale pentru toată lumea, cu legi clare și care se vor respecta.

                Oricât de pesimistă aș fi, sunt mândră de tinerii de azi. Sunt mult mai deschiși la minte, sunt mai inteligenți, au acces la informații, au putere de decizie și de comparație față de alte state. Sunt umblați prin lume și învață ce înseamnă să fii condus de un om corect, cu iubire de țară și popor.

                Când vom ajunge noi majoritari, poate… va dispărea și răul din România.

                Viitorul este mâinile mele?        

                Ce fac mai mult decât să votez și să semnez diferite petiții?

                Hrănesc toate animalele de pe stradă, am un gang de pisicuțe care mă așteaptă la poartă și sterilizez ce pot prinde.

                Dacă ți se pare nesemnificativ, nu uita că în România există o problemă foarte mare cu animăluțele fără stăpân, problemă pe care majoritatea statelor democratice, nu o au. Ei au găsit o soluție, eu… fac ce pot. Mai mult de 2 pisici adoptate nu pot ține, dar am grijă să le găsesc stăpân și dacă nu, măcar să le ofer iubire și mâncare și să mă asigur că nu se vor mai înmulți alte suflete nevinovate.

                De jobul meu nu prea pot să vorbesc, din punct de vedere legal. De-aș avea undă verde, jur c-aș scrie o carte.

                Dar ca idee, am grijă de oamenii nimănui, bolnavi, de care mulți fug. La propriu!

                Sunt împotriva sistemului și totuși lucrez în sistem.

democrație

                Pentru că altfel nu ai cum să schimbi ceva în lumea asta.

                Ați observat că îmi cumpăr atât de multe haine, încât fizic, nu aș putea să le țin în casă. La fiecare schimbare de anotimp, fac o selecție și măcar un sfert dintre hainele mele ajung la ,, copiii mei”. Și nu numai, mâncarea mi-o împart cu ei. Nu că n-ar avea ce să mănânce, aș fi ipocrită să zic că statul i-a abandonat, familia a făcut-o. Dar le este poftă și le ofer altceva…

                Îi scot în ,, lume” pe cât posibil, chiar dacă este dificil, dar să vezi atâta bucurie la un combo meniu la McDonalds, unde eu ajung de 3 ori pe săptămână, iar ei nu au ajuns niciodată… este un sentiment greu de digerat.

                Înainte să lucrez aici, donam către cauze umanitare ce se putea: bani, mâncare, cadouri de Crăciun, etc. Există niște proiecte tare drăguțe pe care le susțin și admir oamenii din spatele lor.

                Dar am devenit subiectivă și deși nu sunt dreaptă, sunt alții care poate chiar nu au nimic, eu dau tot ce pot la serviciu. Pentru că au devenit ,, ai mei”, cu bune și cu rele, i-am adoptat în viața mea.

                Îmbin pasiunile și în curând vine iarna, iar eu mă voi alătura unei organizații non-profit, unde suntem noi, gașca de off-road. Alături de ei voi ajunge la persoanele sinistrate din cauza ninsorilor și le vom duce alimentele de care au nevoie și fără de care nu ar putea trece anotimpul rece. Deasemenea, vom asigura transportul celora ce au nevoie la spital, de exemplu.

                O problemă care, la fel, nu ar trebui să existe într-o țară democratică: oameni blocați în nămeți, fără acces la servicii vitale.

„Când un guvern se teme de cetățeni, e democrație.
Când cetățenii se tem de guvern, este dictatură.”

— Thomas Jefferson

            Tu ce faci pentru prezentul și viitorul țării noastre?

democrație

                Indiferent că ai credință în democrația din țara noastră, în ceea ce ar trebui să fie și în ceea ce speri să fie, cel mai important este ceea ce faci tu!

                Nu rata niciun vot, orice vot contează! Chiar dacă nu ești 100% sigur pe ceea ce pui ștampila, nu îi lăsa pe alții să îți decidă viitorul.

                Dacă nu ai posibilitatea financiară de a îi ajuta pe cei mai neajutorați decât tine, implică-te altfel: semnează petițiile în care crezi, promovează pe social media cazuri în care crezi, spune-le cunoștințelor de importanța acțiunilor lor, fii activ la evenimente.

Care este părerea ta despre democrație?

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe ro-mania.ro

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: