Vitaminele în viața noastră

Vitaminele în viața mea?

De mici copii ni se bagă pe gât vitaminele, la figurat și la propriu.

                Ni se explică de ce sunt bune, de ce avem nevoie de ele, părinții ne păcălesc să le luăm sub forme de bomboane cu arome, dar noi parcă tot suntem împotriva lor.

                De ce? Copiii asociază vitaminele tablete cu medicamentele, cu doctorii de care le este frică, de mirosul înțepător de spital și de pastilele amare ce i-au ,,traumatizat”.

                Odată cu vârsta, începi să le înțelegi rolul și să îți înțelegi părinții de ce se rugau atât de mult de tine:

  • Vitamina A este necesară pentru vedere, creșterea și formarea oaselor și rezistența organismului la infecții.
  • Vitamina B este de mai multe tipuri: B1- cunoscută ca vitamina de bază a intelectualilor, pentru că activează memoria, B2- necesară pentru furnizarea energiei din carbohidrați, proteine și grăsimi, B3- stimulează refacerea celulară a pielii capului și a rădăcinii părului, B6- joacă un rol cheie în prelucrarea aminoacizilor, în așezarea proteinelor, B12- are acțiunea anti anemică și favorizează echilibrul nervos.
  • Vitamina C are acțiune antiinfecțioasă.
  • Vitamina D este esențială în formarea și menținerea în bună stare a oaselor și a dinților.
  • Vitamina E protejează grăsimile și vitamina A din organism.
  • Vitamina K are funcția de bază de a coagula sângele.

Probabil cea mai cunoscută vitamină este vitamina C – pe care o port și în numele meu, Corina.

vitaminele

În mod natural, o găsim cel mai bine în fructele citrice, tomate, cartofi, broccoli, papaya, coacăze, căpșuni, conopidă, spanac, merișoare, ardei iuți, pepene galben și kiwi.

Stilul meu de alimentație este haotic. Am zile în care mănânc doar seara, când ajung acasă, zile în care uit să mănânc și zile în care mănânc trei mese pe zi. Și în nicio astfel de zi nu includ fructe, legume, decât foarte rar. Plus, sunt și fumătoare înrăită.

Sunt un anti exemplu perfect – dieta mea dezechilibrată are nevoie de un ajutor și acest ajutor îl găsesc în acțiunea antioxidantă a Vitaminei C.

Știați că Vitamina C vindecă răceala, gripa, pneumonia?!

Dacă nu știați, mai bine!

Este doar un mit!

Un mit care face înconjurul lumii, din generații în generații.

Vitamina C nu este medicament.

Dar această ajută la întărirea sistemului imunitar. Iarna, din cauza lipsei vitaminelor consumate în mod natural ( fructe, legume) și din lipsa soarelui, imunitatea scade.

Prin urmare, luând Vitamina C în sezonul rece, scade probabilitatea de a răci. Dacă totuși se ajunge acolo, putem lua și combinând-o cu medicația corespunzătoare, pentru a grăbi procesul de vindecare.

Cum și de ce folosesc Vitamina C?

Nu mi-e frică de moarte cum mi-e frică de răceală!

Prin urmare, încerc să introduc în rutina zilnică o tabletă efervescentă de Vitamina C. Găsim în farmacii atât de multe variante aromate: zmeură, căpșuni, lămâie, etc, încât nu avem nicio scuză pentru care să o renegăm.

Găsiți la Farmacia La Preț Mic toate variantele posibile.

Se găsesc și sub formă de comprimate filmate, acadele pentru copii, pliculețe, capsule, dar eu le prefer pe cele efervescente: sunt ca un suc.

Vitamina C a început să ia amploare și în lumea mea, de beauty. Dacă în lumea dietelor și a alimentațiilor corecte eu nu am loc, este pentru că îmi dedic mai mult timp exteriorului.

Fiind una dintre cele mai puternice vitamine cu efect antioxidant, având ca beneficiu și stimularea sintezei de colagen, aceasta devine o luptătoare pentru piele, ajutând-o să arate mai tânără, mai sănătoasă și mai luminoasă. De asemenea, ajută epiderma să se refacă și duce la ameliorarea semnelor provocate de acnee sau alte erupții.

Acum că v-am zis informația asta prețioasă, să nu vă apucați să vă stoarceți lămâi pe ten! Nu, avem creme, seruri, boostere cu Vitamina C, care să ne fie alături la greu.

Voi cum introduceți vitaminele în viața voastră?

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe farmacialapretmic.ro*

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: