Stilul meu vestimentar – atunci și acum

Stilul meu vestimentar?

Stilul meu vestimentar – atunci și acum. Cum am fost, cum sunt.

Dintotdeauna, sunt rockeriță.

                În adolescență eram brunetă, mă machiam cu mult negru, aveam pierce-uri, tatuaje și multe haine negre.

stilul

                Crescând, mi-am dezvoltat stilul vestimentar pentru că deși în căști urlă System of a Down, mie îmi place și floral printul, și rozul, și verdele, și rochiile elegante.

                Și imprimeurile cu pisici și flamingo!

stilul
MANY MORNINGS – SOSETE PINK FLAMINGO / MELISSA – BALERINI ULTRAGIRL CAT
answear.ro

               

Revenind la adolescența mea, stilul meu vestimentar era unul ciudat, care atrăgea atenția asupra grupului nostru de prieteni, îmbrăcați toți la fel de dark. Când eram cu ei, era ok, eram protejată, dar singură fiind, în tramvai, nu îmi plăceau privirile oamenilor.

                Odată cu stilul ,, emo”, am renunțat la marea majoritatea hainelor pentru a nu fi confundată cu acel trend, asemănător cu stilul meu.

                Plus, eram în liceu și îmi doream să fiu mai feminină. Am descoperit tocurile, fustele, cămășuțele și mi-am dat seama că astfel mă simt mai bine, că merg cu capul sus și drept, fără să îmi mai pese de privirile oamenilor.

                Poate vă veți întreba, dacă am început să mă îmbrac ca o fată normală, de ce s-ar mai uita lumea după mine ciudat?!

                Până să am mașină, evitam să mă îmbrac prea … dezbrăcat.

                Nu e vorba de decența: un maieu și o pereche de pantaloni scurți nu te face indecentă, afară e cald, e normal.

                Am tatuaje pe mâini, picior, spate și suntem în anul 2019, dar oamenii încă reacționează și te judecă după tatuaje, astfel că încercam să le acopăr când mergeam singură undeva.

                Între timp, mi-am luat  mașină/ mașini și mi-am schimbat atitudinea total.

                Acum sunt o combinație între:

  •  ,,Boschetară” – zile în care trag un tricou, hanorac, o pereche de pantaloni  pe mine și o pereche de încălțăminte damă random. Îmi prind părul într-o coadă, iau rucsacul și am plecat.
stilul
ADIDAS ORIGINALS – COLANTI
answear.ro
  • ,,Doamnă” – zile în care mă îmbrac într-o salopetă elegantă, sau o rochie, sau fustă și cămășuță, aleg o geantă feminină plus un palton și îmi las părul desprins.
stilul
ANSWEAR – ROCHIE
answear.ro
  • ,,Domnișoară” aka casual – majoritatea zilelor de jeans ( am în jur de 50 de perechi), combinați cu un tricou, bluză, pulover, în funcție de vreme și o geacă normală, cu părul împletit.        
stilul
ANSWEAR – JEANSI
answear.ro

Fiecare zi e diferită și cum am mai spus într-un articol anterior, nu mă îmbrac niciodată, niciodată, niciodată la fel!

Stilul vestimentar dintr-o zi este definit de starea pe care o am dimineață. Dacă mă trezesc mai devreme, merg pe stilul de ,, doamnă”, dacă mă trezesc normal, voi fi ,, domnișoară”, iar dacă amân alarma de prea multe ori, clar voi fi ,, boschetară”.

Mi-ar fi mai ușor dacă mi-aș pregăti ținuta de cu o zi înainte? Poate, dar am învățat de la mama că nu ar fi mai simplu, pentru că ea în fiecare seară probează diferite combinații de haine și dimineața se îmbracă total diferit. De ce? Pentru că prima privire cu lumina zilei decide cum să ne îmbrăcăm.

Și fiecare stil vestimentar necesită un anumit machiaj, o anumită coafură.

Iar eu dacă mă trezesc la 7:30, la 8 trebuind să fiu la serviciu, nu am timp de machiat! Degeaba aleg o rochie frumoasă de c-o seară înainte, dacă nu o și accesorizez c-un machiaj complet.

rochie
GUESS JEANS – ROCHIE
answear.ro

Indiferent de stilul ales, mă simt bine și încrezătoare.

Am ajuns să am o încredere de sine cam exagerată, dar observ că dă roade atitudinea mea și sunt respectată și în trening, și cu tatuaje la vedere, și machiată și nemachiată, cu adidași de damă sau tocuri înalte..

pantofi
KARL LAGERFELD – PANTOFI
GINO ROSSI – PANTOFI CU TOC MIYA
answear.ro

Voi ce stil vestimentar abordați? Sau aveți mai multe?

Dacă și tu ești indecisă și nu ai un stil concretizat, află că pe Answear.ro găsești îmbrăcăminte din toate stilurile și dacă ești la fel de obsedată de haine ca și mine, intră în Answear Club, unde primești 10% din valoarea produselor comandate, în puncte, pentru a reducere valoarea comenzilor viitoare.

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe answear.ro și arhiva personală*

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: