Honda Civic Type R – Amintiri cu un record de viteză

Am fost aleasă ca pilot pentru celebrul tur Nurburgring. Particip la volanul noii mașini Honda Civic Type R!

            Când Honda te propune pe tine să îi reprezinți îți certifică performanța la care ai ajuns.

            Ca fată în această lume nu este ușor să te afirmi. Deși suntem în anul 2019, încă mai există persoane care merg pe stereotipul că femeile nu știu să conducă și ne pun pe toate în aceiași oală, de parcă bărbații s-au născut cu piciorul pe ambreiaj și ei nu fac greșeli.

            Noi conducem, ei gătesc și fac tutoriale de machiaj. Suntem egali și ne diferențiem individual în funcție de multe aspecte, sexul nefiind pe listă.

            Acum particip la Nurburgring.

Acum câțiva ani îmi era frică să fac o garare.

Viața ne oferă multe surprize și șanse de care trebuie să știm să ne bucurăm și să le cultivăm.

            Pasiunea pentru mașini, pentru condus a existat dintotdeauna, dar nu m-am simțit niciodată stăpână pe mine la volan. Nu e ceva ce poți să exersezi fără riscuri. Să mă dau cu eye liner am învățat în fața oglinzii, trăgând linii și ștergându-le de nenumărate ori.

            Să conduc am învățat, bineînțeles, la școala de șoferi. Dar acolo înveți ca să conduci/ parchezi corect pentru examenul final, nu ești pregătit pentru ce se întâmplă cu adevărat în stradă, și mai ales pe pistă.

            Mașina mi-a fost cea mai bună prietenă în momente de crize emoționale. În perioada în care eram jumătate om, jumătate zombi. Serile, dupa 22:00, 23:00, mă urcam la volan, îmi aprindeam o țigară și conduceam tot orașul, spre cartierul unde multă lume iese la paradă cu mașinile și unde se organizează curse.

            La început, eram timidă și doar mă plimbam.

Dar ușor, ușor, a început să îmi placă adrenalina, puterea pe care o simțeam când apăsam pedala de accelarație până la capat, sunetul tobei când creșteam turațiile.

            Pentru majoritatea, condusul este o necesitate.

Pentru mine, a devenit pasiune și meserie.

           

            M-am împrietenit cu ceilalți șoferi și astfel mi-am cunoscut și jumătatea.

            Am cunoscut fericirea în toate formele ei.

            Începuturile meseriei de pilot de curse a fost în stradă. Participând, pierzând inițial și în final, câștigând multe curse în fața unor mașini chiar mai bune decât ce conduceam eu.

            Iubitul m-a învățat că nu mașina contează 100%, ci șoferul din scaunul ei.

M-a învățaț cât să turez mașina, când să schimb vitezele, când să accelerez, când să frânez.

            Nu am vrut să mă limitez doar la pasiune. Când fac ceva, fac până la capat!

            Și se pare că fac foarte bine ceea ce fac, de astăzi reprezint Honda.

            Honda Type R este mașina visurilor multora. Designul pare a fi unul din viitor, este unul futurist și este disponibil în 6 culori:

  • Brillian Sporty Blue Metallic
  • Polished Metal Metallic
  • Sonic Grey Pearl
  • Championship White
  • Rallye Red
  • Chrystal Black Pearl
Este o mașină puterică ce duce condusul la extrem, cu o tehnologie inspirată din motorsport.

Interiorul este proiectat pentru confortul maxim al șoferului și al pasagerilor, cadranele de bord sunt clare și ușor de citit, schimbătorul de viteze este din aluminiu și dispune de noul sistem multimedia Honda Connect cu ecram tip screentouch de 7 inch, ce are integrat sistem de navigație Garmin.

      Ceea ce e foarte interesant la Type R este siguranța pe care o oferă: sistem de avertizare a coliziunilor frontale, sistem de asistarea a menținerii benzii de circulație, recunoașterea semnelor de circulație și multe altele, ce fac condusul mult mai ușor și mai plăcut.

      Honda Civic Type R este o mașină de racing! Cu un motor G.T 2.0 Vtec Turbo, de 320 cai putere, am multe șanse să câșting cea mai importantă cursă din viața mea.

      Astăzi trebuie să dobor recordul de viteză! Sunt antrenată pentru asta, mașina este puternică, deci totul depinde de mine acum. În motorsport, diferența o poate face și câteva milisecunde.

Am făcut deja câteva teste și sunt foarte încântată!

      Bonus, alături de mine, pe circuitul Nurburgring, va sta lângă mine Lewis Hamilton. Pilot de meserie, a fost de acord să îmi fie copilot în această competiție și să cunoască puterea mașinii Honda Type R.

Suntem pregătiți.

     

      Roșu, galben, 3, 2, 1, VERDE!

      Ambreiaj, treapta I și-am plecat!

Am prins 100 km/h în 5.7 secunde, Lewis mă sfătuișete în ce turații să schimb vitezele, după alte 10 secunde prind 200 km/h, activez controlul tracțiunii pentru asigurarea unui control mai bun al mașinii la această viteză.

      Încetinesc puțin la fiecare curbă, rămân stabilă datorită frânelor ce au tehnologia prizelor de aer pentru răcire și revin ușor la viteze de peste 200 în linie dreaptă.

Mă îndrept către final, iau virajul Galgenkopf, am ajuns pe ultima linie dreaptă, cea mai importantă, Döttinger Höhe și reușesc să ating top speedul de 287 km/h, depășind recordul de 283 km/h.

      Lewis Hamilton îmi spune că am reușit, dar mie parcă nu îmi vine a crede!

      E minunat, cei de la Honda au avut încredere în mine și eu nu i-am dezamăgit.

      Honda Civic Type R m-a impresionat. Am impresionat-o și eu, facem echipa perfectă. Deși sunt multe modele Honda, m-am îndrăgostit de aceasta.

      E clar că trebuie să fie a mea. Este o mașină de racing, dar perfectă și pentru stradă. Mă uit la oferte, Honda Civic de vânzare , îmi caut una Black Pearl, care se potrivește excelent cu personalitatea mea.

      Pentru majoritatea femeilor, ziua nunții este cea mai importanta zi din viața lor. Pentru mine, astăzi a fost!

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: