Construcții? Tradițional versus modern

Construcții? Tradițional versus modern

Construcții vechi?          

Nu cunosc viața la țară.

                Am copilărit în apartamentele bunicilor, prima vizită la sat având loc prin adolescență.

                Din cauza asta, am devenit ușor fascinată de ceea ce înseamnă case vechi, curte și animale domestice.

construcții
Muzeul Satului

                Și la momentul actual, dacă ajung printr-o circumstanță într-o curte de la țară, cu grajduri și poiată, eu stau câteva minute în fiecare colțișor al ei și analizez copacii, gardul, pereții, acoperișul, găinile și vacile.

                De curând am fost la Muzeul Satului în Sibiu, unde am avut ocazia de a observa în detaliu căsuțele de prin toate regiunile țării, fiecare cu specificul ei: culori, acoperișuri, fațade, materiale folosite, arhitectură, etc.

construcții
Muzeul Satului
                Mi-am imaginat cât de greu le-a fost celor din trecut să își construiască toate cele necesare pentru un trai decent.

                Cum se strângea jumătate de sat la auzul că Nenea Gheorghe își ridică casă, să pună toți mână de la mână, să ajute fiecare cu ce putea.

                Copiii nu se jucau în nisip construind castele de prințese, ci făceau chirpici în forme de cărămizi. Era o distracție pentru ei și în același timp se simțeau utili.

                Fiecare aducea de prin curtea lui ce avea: lut, paie, băligar,lemne, un geam prăfuit nefolosit de altul.

                Femeile împleteau nuiele pentru pereți, iar altele găteau la cuptor turte pentru gustările muncitorilor.

                Cum ar fi fost dacă Tanti Ileana, în timp ce își făcea manichiura cu gel la salon la Tanti Geta, să comande online câteva pizza pentru lucrători?

                Cum ar fi fost dacă acum câțiva zeci de ani ar fi existat Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro, cu materiale de construcții?

                Nu ar mai fi fost un brain storming între săteni, ci ar fi apelat la un consultant care să îl ajute în toate. Nea Gheorghe comunica ce își dorește, consultantul îi oferea opțiunile. Nu se mai ruga de toți vecinii pentru materiale, ci pur și simplu trimitea o listă cu cele necesare și consultantul venea cu oferte, acesta având acces la toți producătorii premium din România.

                Nea Gheorghe nu era boier, dar din producția de vin, rachiu, lapte, ouă și grâu, își permitea o firmă specializată, mai ales că astfel, economisea bani și timp!

                Adio manipulări de stoc, depozitare și pierderi, comisioanele meșterilor și costul transporturilor.

                Pentru că ridica o casă, avea reduceri la materiale, în funcție de stocul necesar.

                Nu mai umbla din poartă în poartă să negocieze, se ocupa consultantul personal și primea totul pregătit pentru constructori.

                Energia electrică nu ajunsese la sat, Ileana și Gheorghe se încălzeau la sobă și citeau la lumina lumânării. De-ar fi avut ei opțiunea de a achiziționa panouri solare la recomandarea celor de la Vindem-Ieftin, ce ușoară le-ar fi fost viața…

construcții

                Geamurile prăfuite și zgâriate ar fi fost înlocuite cu tip de fereastră ADF și în locul covoarelor țesute de pe pereții din living, ar fi avut piatră decorativă , de tot satul ar fi venit să ceară o cană de zahăr, doar să aibă scuză pentru a admira nemaivăzutul de la sat.

                Putea Nea Gheorghe să viseze la o casă cu etaj? Mansarda era un pod de depozitare, nu se gândea nimeni pe atunci că e posibil să se doarmă în pod.

construcții

                Auzise el de ferestre de mansardă și izolație din spumă poliuretanica pentru construcții? N-avea de unde.

                Ileana și Gheorghe nu prea petreceau timp împreună, decât la masă și în pat, noaptea. Fiecare era pe lângă casă, pe la animale, cu treburi pe câmp.

                De și-ar fi putut face ei o terasă cu pavaj Nardo Frunzis de Toamnă, îngrădită de jardiniere, acoperită cu o pergolă retractabilă, cu niște scaune și o măsuță pe mijloc, nu ar fi stat înainte de somn la un pahar de vin, producție proprie?

                Ileana l-ar fi așteptat la Ghiță la poarta lor electrică, pe o bancă din fiert forjat, nu pe un butuc de lemn.

                Nu vă gândiți că știa Gheorghe să lucreze cu instalații electrice. Cel mult, bătea în cuie niște lemne și ăsta era gardul, dar consultantul de la Vindem Ieftin l-ar fi ajutat și i-ar fi propus un gard din piatră decorativă, cu poartă electrică, ca să nu mai împingă la bătrânețe poarta grea de lemn, când intră cu căruța în curte.

                Vă imaginați câtă muncă și bătaie de cap au avut bătrânii noștri? Pentru a realiza ceea ce nouă, astăzi, ni se pare ceva banal. Ce ușor le-ar fi fost să poată să apeleze la persoane specializate, instruite în tot ceea ce înseamnă materiale de construcții online.

                Noi nu am început construcția casei, dar am reamenajat un foișor de la zero.

                Am mers și am colindat toate magazinele de specialitate, pentru a compara prețuri, pentru a găsi exact ce materiale ne doream, ne-am chinuit și am îngrămădit cele necesare în portbagaj și pe bancheta din spate rabatată.

                Pentru vremea în care ne vom face curaj și vom începe proiectul ,, casa noastră, visul nostru”, clar nu vom avea timpul și energia necesară pentru a căuta tot ce ne va trebui.

                Vindem-Ieftin.ro va fi soluția noastră, unde există tot ceea ce este nevoie pentru realizarea unei construcții. Le vom cumpăra cu 10%, 15% mai ieftin decât le-am cumpăra în mod normal din magazine sau de la producători, pentru că ei lucrând în mod frecvent cu importatorii, beneficiază de discount-uri de care noi nu ne-am putea bucura.

                Vă gândiți că dacă nu vedeți materialele, nu le pipăiți, nu le analizați la fiecare centimetru, așa cum ați putea face în magazin, dacă nu sunteți de față la depozitarea lor în dubă, achiziția lor online reprezintă un risc?

                Greșit.

                Garanția ,siguranța livrării mărfii și asigurarea că produsele primite sunt exact ceea ce își dorește clientul sunt subiecte importante pentru cei de la Vindem-Ieftin, astfel că riscul la achiziție este zero. Pentru a vă convinge, găsiți pe site recenzii video de la foști clienți.

                Tu ce experiențe privind achiziția materialelor de construcții ați avut? Sau ce planuri aveți pentru când vă veți confrunta cu această nevoie?

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe vindem-ieftin.ro și galeria personală*

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: