Călătorie în jurul lumii cu Christian Tour

Călătorie în jurul lumii cu Christian Tour.

Călătorie ? Cel mai mare vis al meu este să călătoresc prin toată lumea. Am câteva țări vizitate la activ, dar cât de frumos ar fi să văd aproape toată lumea într-un timp record?

                Alături de mine, ca întotdeauna, este iubitul meu, pasionat și el de călătorii și de tot ce înseamnă nou.

                Sunt o mare iubitoare de castele, palate și abia aștept să le vizitez pe toate, din mai multe culturi, din mai multe timpuri, cu diferite arhitecturi și structuri.

                Îmi aleg ținutele pentru fiecare oraș, obiectiv turistic, în funcție de vreme, anotimp și locație- vor ieși niște poze spectaculoase!

                În bagaj ne punem doar hainele esențiale, aparatul foto, make-up și laptopul.

                Încep cu Europa și aleg câteva circuite culturale Chirstian Tour , pentru această minunată călătorie în doi.

                Iubitul meu a călătorit mai mult decât am apucat eu până acum. Mi-a povestit cât de frumoasă este Budapesta noaptea și că trebuie neapărat să ne plimbăm și să ne bucurăm de o noapte răcoroasă în Ungaria.

                Petrecem doar o noapte, căci ne așteaptă Viena!

                Acolo, într-o rochie de prințesă, facem o ședință foto la Palatul Hofburg și vizităm Școala Spaniolă de Echitație.

                O nouă zi, în orașul lui Mozart, Salzburg, ne oprim la rulotele de food și încercăm faimoasele schitzele și un wurst delicios, savurându-le pe bordură, admirând străzile.

                Facem un tur pietonal în Domplatz – Piața Catedralei, Palatul Residetz și Mănăstirea Sf. Petru.

                Ajungem în Munchen, unde ne întâlnim cu câțiva prieteni vechi care locuiesc aici și avem de ales între o cafenea cu alură mediteraneană sau o berărie bavareză?

                Nu ne putem hotărî: dimineața ne vedem la o cafea și seara la o bere!

                Între ieșirile cu prietenii, mergem la galeria Neve Pinakathek, care este prima galerie de artă contemportană din Europa, Muzeul Național Bavarez, care se află în interiorul unui palat neoclasic superb, Muzeul Schatzkammer der Residenz, muzeu de bijuterii și obiecte miniaturale.

                În următoarea zi de călătorie, mergem spre Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea și vizităm orașul Baden- Baden, care este plin de clădiri vechi cu coloane și vile art nouveau- ideal pentru poze de Instagram!

                Ne îndreptăm spre cazare în Strasbourg, unde găsim multe catedrale gotice, căsuțe colorate, Palatul Rohan – presimt că îmi invadez profiulul de Insta cu poze artistice.

                Pe fugă, mergem și până la Reims să vizită Catedrala Notre- Dame, după care ajungem în orașul iubirii și al artei- PARIS! 

                Turnul Eiffel ne încântă cu maiestatea lui, vizităm Opera Garnier, Galeriile Lafayette, Moulin Rouge, Place Pigalle și Catedrala Notre- Dame din Paris, cu regrete că nu am ajuns mai devreme aici, înaintea tragicului incendiu.

                A doua zi în Paris- savurăm tradiționalul croasant cu unt, după rețeta lor clasică, ne plimbăm în cartierul Montmarte, iar seara suntem romantici- facem o croazieră pe Sena.

                Urmează Bruges, revin cu drag în acest oraș, centrul istoric este genial. Nu degeaba este inclus în patrimoniul Unesco, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. Nu ratăm muzeul ciocolatei și degustăm din toate sortimentele posibile! Nu ai cum să nu fii îndrăgostit de ciocolata belgiană.

calatorie

                În Bruxelles, facem o plimbare prin Grand Place, care este una dintre mai frumoase piețe din Europa, inclusă și aceasta în patrimoniul mondial de Unesco.

                Vizităm galeriile St. Houbert, Catedrala St. Michel, Piața Spaniei, statuia Manneken PIS și Atomium.

                Urmează Koln, să vedem Muzeul Ludwig, Muzeul Ciocolatei și nu ratăm Muzeul Parfmurilor ( că la cate am și eu, trebuie să am inspirație să îmi deschid și eu în Iași un astfel de muzeu, haha).

                La Frankfurt, facem poze la Catedrala Sf. Bartolomeu ( care are un turn gotic de 95 m), Piața Romerberg, plină de care colorate și poduri de lemn.

                Continuăm către Rothenburg ub der Tauber, o destinație turistică de top, unde savurăm deliciosul Germknol – găluște din albuș de ou, zahăr și unt, umplute cu gem de prune. Cât acestea sunt încă fierbinți, se adaugă cremă fină de vanilie și se presară semințe de mac. Minunăție pentru papilele gustative!

                La Nurnberg, ajungem la Catedrala St. Sebald, iar seara ne relaxăm bând o bere brună pe terasă.

                Regenburg- vizităm Domul, care este un monument reprezentativ al arhitecturii gotice din Bavaria.

                Ajungem înapoi în Budapesta, plini de magneți și alte suveniruri, eliberăm bagajul și mergem să ne pupăm pisicile, ca să pornim în următoarea aventură!

                De data aceasta, alegem pentru călătorie ceva mai exotic!

                Intru pe circuite exotice Christian Tour și mă pierd printre toate destinațiile posibile.

                Alegem pentru început, circuitul India- triunghiul de Aur, pachet de 6 nopți, cu mic dejun și 4 cine, cu însoțitor român, pentru a fi siguri că nu ratăm o atracție și că nu ne rătăcim.

                În Delhi, vizităm cea mai veche moschee din India, construită în anul 1656, Jama Masjid și ne plimbăm prin piața plină de bazare ( shooppiiinngg!) , Chandi Chowk.

                În New Delhi, vizităm Rhaj Ghat, admirăm Indian Gate și Palatul Prezidențial și ne plimbăm cu tradiționalul risca prin oraș, făcând poze la tot acest nou.

                În India, parcă ești în altă lume!

                Shopping facem în bazarele Bapu și Johari, pentru că nu ai cum să ajungi aici și să nu te întorci acasa fără haine și bijuterii tradiționale.

                La fortul Amber, avem două alternative: ne plimbăm cu elefanții sau cu jeep-ul. Nu sunt de acord cu exploatarea animalelor și amandoi avem o pasiune pentru mașini, deci optăm pentru jeep.

                Urmează turul palatelor: Mahal, templul dedicat zeului Vishnu, City Palace și terminăm cu cel mai mare dintre cele cinci observatoare astronomice contruite în secolul XVIII, Jantar Matar.

                Eternul monument al dragostei, Taj Mahal ne așteaptă!

                După, avem în plan să vizităm Palatul Jahagir, Sikanda, templul Akshardham și templul Lotus.

                În fiecare seară ne-am propus să mâncăm câte ceva diferit. 6 nopți, 6 feluri de mâncare, care mai de care exotic, chiar ciudat pentru noi, europenii, aromat și delicios: Tandoori Chicken, varianta indiana de shaorma – Chicken Kathi roll, tradiționalul și bine cunoscutul kebap ( făcut de musulmanii din India, deoarece la hinduși, vaca este sacră), una dintre cele mai cunoscute mâncăruri- Tadka Dall și Papri Chaat.

                Nu putem pleca din Asia vizitând doar India. Nu e ca și cum ne mai întoarcem aici prea curând.

                Așa că profităm de oferte și mergem în călătorie spre Thailanda, Singapore și Malezia.

                În Pataya facem plajă, ne bălăcim și, plimbăm pe plajă și vizităm Grădina Botanică , tropicală Nong Nooch, unde am găsit 650 de specii de orhidee, 1000 de specii de palmieri, o mulțime de cactuși și alte plante tropicale. A fost ca în Paradis!

                A doua zi ne plimbăm prin Bankok, am fost la cea mai mare rezervație de crocodili din lume și luăm cina romantic, într-o croazieră pe fluviul Choo Pharaya.

                Următoarele două zile le petrecem vizitând multitudinea de temple din Bangkok și mergând în Ayutthaya.

                Urmează Malezia, Kuala Lumpur, unde explorăm combinațiile culturale chineze- malaeziene și indiene.

                Ne îmbarcăm spre Singapore, unde găsim nenumărate contraste între vechi și nou, descoperind cultura, istoria și stilul de viață incitant.

calatorie

                Cea mai fascinantă a fost vizita la Grădinile Naționale, unde am văzut cea mai veche cascadă de interior, sere climatizate, grădinile verticale și un măslin în vârstă de 1000 de ani!

                Următorul continent?

                America!

                Recunosc, am vrut să ajung aici, în S.U.A, mai mult pentru shopping. Pe lângă faptul că aici găsesc multe branduri care la noi nu există, am găsit și multe magazine high class, cu prețuri mult mai mici decât le găsim la noi în țară.

                Printre clădirele înalte, luminoase, cascada Niagara, Central Park, Statuia Libertății, Casa Albă, am făcut cumpărături de nu mai știu unde să le pun!           

Am optat pentru a trimite un colet imens în țară, pentru a putea călători spre următoarea destinație exotică:  America de Sud – Brazilia, Argentina.

                Avem ca destinații Buenos Aires- Iguazu și Rio de Jainero.

                Petrecem timpul plimbându-ne printre cele mai importante cartiere din Buenos Aires: La Boca, La Recoleta, Palermo, Port Madeira și San Telmo.

                A doua zi vizităm cascade, cascade, cascade, căci suntem in Iguazu, tărâmul cascadelor. Facem poze la curcubeele ce se formează deasupra căderilor de apă și mergem să ne odihnim.

                Urmează o zi cu peripeții, urcăm Muntele Corcovado pentru a vizita celebra statuie a lui Issus Hristos.

                Dacă tot ne-am propus această călătorie, zic că nu e timp de întoarcere acasă!

                Și am ajuns în ţara diamantelor, Africa de Sud, unde am avut traseul Cape Town – Capul Bunei Speranţe – Drumul Vinului Stellenbosch-Franschhoek – Johannesburg – Pretoria – Sandton Gold Reef City – Mpumalanga – Pacul Naţional Kruger – Ruta Panorama – Canionul Blyde – Sun City.             Când spui Africa, nu ai cum să nu te gândești la animale sălbatice, exotice, natură, safari.

            Prin urmare, cele mai fascinante momente din Africa au fost cele alături de girafe, zebre, lei, tigri, etc, în mediul lor natural, în rezervații special amenajate pentru a se simți cât mai libere.

            O fi Africa de Sud frumoasă, dar să vedem cât de frumoasă e Australia și Noua Zeelandă!

            Dacă e să facem ocolul lumii, nu avem cum rata aceste 2 destinații.

            Am ținut neaparăt să ajungem la Marea barieră de Corali. Una dintre marile mele pasiuni este snorkeling-ul, iar aici am făcut pe lângă asta și scuba diving, pentru prima oară în viață și am explorat superba lume acvatică, deosebită, unică în lume.

            În Cainrs, luăm telefericul Skyrail, care alunecă spre pădurea tropicală.

            În Sydney, alături de un ghid local, vizităm toate monumetele istorice, clădirile relevante și zonele rezidențiale.

            Am ajuns din nou într-o locație pentru sufletul meu: Featherdale Wildlife Park, unde am fotografiat canguri, emu, diavoli tazmanieni și urși Koala ( prea drăguți!!!).

            O altă pasiune pe lângă călătorie: îmi place enorm să explorez peșteri. Și minunat, că am ajuns în Waitomo, ce are o rețea fabuloasă de peste 300 de peșteri. Cea mai frumoasă mi s-a părut Peștera Licuricilor, unde am asistat la un spectaculos dans de lumini natural.

            Parcă suntem plecați în călătorie de mult timp și pisicile noastre vor crede că le-am părăsit.

            După 2 luni de aventuri, venim acasă cu un bagaj cultural mare, cu multe poze, amintiri și povestiri.

acest articol a fost scris pentru SuperBlog2019

  • fotografii preluate de pe site-ul christiantour.ro și arhivă personală

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: