Bijuteriile din viața mea – povestea lor

Bijuteriile din viața mea?

Bijuteriile sunt o parte importantă din viața mea.

bijuteriile
Cutie de bijuterii

                Nu ies din casă fără cercei, inele, brățări, colier argint.

                De mică sunt pasionată de bijuterii, moștenind pasiunea de la mama mea, care la fel, nu iese din casă fără accesorii. În fiecare dimineață, eu mă pregăteam de școală, iar ea de serviciu și o admiram cum își alegea bijuteriile, în funcție de anotimp, ținută, culori.

                O altă zi, o altă pereche de cercei, o altă brățară, un alt lănțișor.

                Prin urmare, eu nu aveam cum să evoluez altfel. Singura diferență este că eu sunt obsedată de argint și nu suport aurul, pe care mama mea îl poartă ocazional.

                Însă, primele bijuterii de valoare ale mele au fost din aur, primite cadou de nana mea, o altă femeie din viața mea pasionată de accesorii. Eram la începutul adolescenței când mi-a dăruit un set de lănțișor și brățară, cu inimioare. Am apreciat gestul, dar nu le-am purtat niciodată, pentru că eu începusem deja era argintului: la nici 14 ani aveam deja 11 pierce-inguri din argint în urechi: 5 cercei într-o ureche și 6 în cealaltă.

                La momentul actual, port doar 6: 4 cerculețe + o piatră albastră în urechea stângă și un cercel lung în urechea stângă. De multe ori mi s-a atras atenția că mi-am pierdut un cercel, sau că nu am potrivit perechea, dar ăsta e stilul meu: tot timpul port cercei diferiți. Am atâtea perechi, încât ar fi păcat să nu le combin creativ.

Perioada pierce-ingurilor , ce a reprezentat rebeliunea mea, nici nu are sens să o dezvolt. Pe scurt, am avut și câte 3 cercei deodată în buză, pe care îi ascundeam cum puteam de părinți, acasă purtând doar 1, de care știau.

Amuzant e că într-o zi am uitat să las pierce-ul de pe mijlocul buzei și l-am lăsat pe cel din lateral. Tata se uita ciudat la mine și m-a întrebat:

  • Ți-ai mai făcut o gaură în buză?

La care eu i-am răspuns:

  • Nu, doar mi-am mutat cercelul!
    • Haha!

Revenind,

                Prima mea brățară de argint am primit-o de la o vecină, care avea o colecție impresionantă de bijuterii din argint și văzând că mi-am dezvoltat pasiunea asta, într-o zi m-a chemat la ea să îmi aleg una. Nu mai văzusem niciodată atât de multe brățări la un loc. Cu greu mi-am ales una formată din niște biluțe mici și diferite modele: inimioare, steluțe, pietricele. Mi-a plăcut enorm, dar fiind mică și slabă, nu mi-a venit niciodată, mi-a fost mare.

                Dar atunci, mi-am propus un scop în viață: să am și eu un pumn de brățări de argint!

Prin urmare, astăzi, nici nu pot să mi le număr. Am brățări simple, în mai multe straturi, mai subțiri, mai groase, talismane cu steluțe, cu pisicuțe, cu fluturași, brățări de mână și de picior, cu pietricele, cu biluțe, etc. Brățări cu charmuri am vreo 5? Reglabile, fixe, din piele, toate pline de charmuri, de prietenii mei bărbați mă roagă să mi le ascund de iubitele lor, care și-ar dori și ele atât de multe și pe care ei încearcă să le controleze impulsul ăsta.

                Impuls atât de normal pentru o femeie… prin bijuteriile tale, prin charmuri spui povestea ta:
  • am cu pisicuțe, inclusiv unul cu poza lui Bonnie ( pisica mea iubită), unul cu ,, my cat walk all over me”, am câteva cu cești de cafele, fiind o mare băutoare de cafea, am și cu căței, pentru că îmi iubesc și cățeii, am un charm în formă de sticluță de ojă ( cât l-am căutat!), am unul în formă de ruj ( pentru că nu ies din casă fără să fiu rujată), am fluturași ( pentru că mă fascinează), am mașinuțe ( pasiunea mea masculină), am sugar skulls, floricele, etc, etc, etc!
bijuteriile
Colecția de charmuri

La VendaJewerly găsiți și voi o multitudine de charmuri de argint:

bijuteriile
Charmuri VendaJewerly.ro

                Am noroc de un iubit care mă susține atât de mult, încât nu numai că se bucură odată cu mine când vin acasă cu câte un inel nou, dar care îmi și alimentează această iubire. Dacă dintr-un magazin eu îmi aleg o pereche de cercei, el între timp se uită în vitrine și mă întreabă:

  • Dar lănțișorul ăsta nu îți place? Hai să îl luam!

Și așa am ajuns să am pandativ cu flamingo, pasărea mea preferată. Eu căutam cu disperare ceva cu opal albastru, încât nu mai vedeam altceva în fața ochilor, dar el l-a observat știind cât de mult mi-ar plăcea. Ca valoare nu a fost cine știe ce, mai era și la 50% reducere, dar a fost printre primele bijuterii cumpărate de el și ideea că el a găsit ceva ce mie mi-a plăcut foarte mult și a intuit că mă va face fericită,  i-a adus lănțișorului meu o valoare sentimentală deosebită.

Poate părea ceva banal, dar privind în urmă, la relațiile mele eșuate, unde cadourile erau ceva de genul: ,, ce vrei să îți cumpăr?, ce îți dorești? alegeți ce îți place, ia-ți tu ceva și îți dau bani, nu știu ce să îți iau cadou de ziua ta, etc”, mi se pare extraordinar că un barbat m-a învățat atât de repede și că îmi cultivă iubirea față de bijuterii, fără întrebări și critici.

De curând am făcut o ,,aroganță” și deși stăteam prost cu banii, nu am putut să rezist unui inel cu pietricele finuțe și floricele colorate.

Discutând facturile, am râs amândoi:

  • Săraci, săraci, dar cine are cel mai frumos inel din lume?
bijuteriile
Colecția de inele

Pentru mine, toate bijuteriile sunt bijuteriile mele preferate. Fiecare are o poveste, mai siropoasă sau mai banală, dar fiecare este specială.

Nu am nimic care să fie în colecția mea doar de dragul de a avea cât mai multe bijuterii. Recunosc, sunt bolnavă după ele, dar când sunt atâtea frumoase, n-am cum să mă abțin.

Am avut o perioadă în care îmi realizam singură bijuteriile. Pe lângă autenticitatea lor, făceam și cadouri originale.

Din lipsă de timp, am abandonat această idee, dar încă mai am materialele în caz că mă mai apucă vreo idee.

Am combinat iubirea față de oje cu cea față de bijuterii și au ieșit niște accesorii unice.

bijuteriile
Bijuterii HandMade

Voi ce relație aveți cu bijuteriile?

Aveți doar strictul necesar sau la fel ca mine, nu mai știți de unde să alegeți?

acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 *

poze preluate de pe vendajewerly.ro și galeria personală*

Articole recomandate

%d blogeri au apreciat: