Roma- City Break de 3 nopti

Roma- City Break de 3 nopti

Roma- City Break de 3 nopți? Se merită? Cât costă? Ce vizităm?

Deși îmi place să călătoresc, nu am mai făcut niciun astfel de articol și sper să îmi iasă ceva…

 

Am fost la Roma 3 nopți, prin intermediul site-ului vola.ro am cumpărat o excursie city- break de 3 nopți, ce a inclus avionul dus- întors, cu plecare din Iași și cazare la hotelul de 3 stele Tempio Di Pallade. Totul a costat 750 lei de persoană.

Când am ajuns la destinație, la aeroportul Leonardo Da Vinci, ne-am rătăcit. Pentru că am făcut o oprire la toaletă, ne-am despărțit de grup și eram absolut singuri în aeroport! Ne-am învârtit până am dat de 2 angajați, care ne-au lămurit printr-o engleză- italiană, ca trebuie să luam un tren până la partea din aeroport de unde recuperăm bagajul. Am mai fost printre alte țări, dar așa ceva nu am mai întâlnit. Deși e comic, eu m-am panicat că nu îmi voi mai găsi bagajul pentru că după coborârea din tren, am mai mers vreo 10 minute până am găsit locul de preluarea a bagajelor.

După ce ne-am liniștit, am căutat stația de tren care să ne ducă la Termini, cea mai apropiată stație de hotel. Așa găsisem informații pe internet și am dat 16 euro pe un bilet de tren și am făcut 35 de minute până la destinație. De acolo până la hotel – 16 minute de mers pe jos.

Vremea a ținut cu noi și în toate zilele au fost în jur de 10-12 grade. A început să plouă la plecare, dar nu ne-a mai interesat.

Roma

În prima seara, am plecat la plimbare spre Coloseum, dar ne-am rătăcit și am ajuns la alte ruine. Roma este un oraș plin de ruine, unde ai ce vedea/ admira, oriunde te-ai afla. Nu ne-a părut rău pentru că a fost o aventură.

Deși un oraș turistic, Roma este plină de oameni ai străzii și de gunoaie de jos. Am vazut locuitori, la colțul străzii, care fumam și beau sticle de bere, lăsând acolo resturile.

De ce ne-am rătăcit? Eu eram bazată pe google maps că ne va ajuta să ajungem oriunde dorim, dar Orange-ul ne-a făcut o farsă și ne-a stricat planurile. Roamingul mie nu mi-a mers decât jumătate de oră, timp în care mi-am terminat creditul și cam asta a fost. Poate între timp s-a schimbat politică, dar acum câteva luni când am fost în Grecia, foloseam cartela cu opțiune ca și cum eram în Romania… Tata, fiind pe abonament, a reușit într-un final să își activeze roamingul, dar internetul mergea și nu mergea. Așă că, grijă să aveți o opțiune activă de roaming! Odată ajungă acolo, nu am mai putut să îmi activez una pentru că nu mai voia deloc să îmi citească rețeaua.

A doua zi, am început cu micul dejun la hotel, care a fost inclus in ofertă. Italienii se pare că mănâncă numai dulciuri dimineața, pentru că doar asta aveau: multe feluri de croisanturi, gem, cremă de ciocolată, suc natural, pâine și unt.

Am plecat spre Coloseum, pe jos. În ziua aceea am mers vreo 20 km. Am trecut prin niște parcuri superbe, ne-am plimbat printre străduțe și am ajuns la destinație.

Coloseum – Roma

Nu am vrut să intrăm, coada la bilete și la intrare era imensă și nu avea sens să pierdem atâtea ore din scurta vizită la Roma, doar ca să intrăm la Coloseum. Se vede foarte bine și frumos din exterior și din anumite puncte, se vede și în interiorul acestuia.

Pe lângă Coloseum, sunt multe alte ruine, un ,, parc” cu monumente și obiective turistice, în care nu am intrat din aceleași motive, dar pe care l-am admirat din exterior, de după gard. Haha.

De acolo, am plecat spre Fontana di Trevi. În drum spre aceasta, am trecut din nou prin niște piețe spectaculoase și pe lângă ruine. Am făcut un popas la fântâna Atlas of the fatherland.

După care, am mers pe o stradă pietonală ce mi-a plăcut foarte mult: artiști de tot felul, cântăreți, magicieni, pictori.

Am mai făcut un popas și am ajuns la Vittorio Emmanuele, unde am intrat în clădire și de pe acoperiș, am admirat panorama.

În drum spre Fontana di Trevi, am găsit muzeul de ceară, unde intrarea este 9 euro.

La Fontana di Trevi era foarte aglomerat, dar am reușit să găsim un loc de stat jos, pentru că eram distruși de oboseală. Întradevăr, fântâna este superbă!!!

La întoarcere, am mers cu metroul, care costă 1.60 euro călătoria de maxim 100 min. Am oprit la un magazin, unde prețurile mi s-au părut ok raportate la salariile lor.

A treia zi, am avut ca destinații Vaticanul și Grădina Zoologică, unde îmi doream să ajung foarte mult și unde c-o zi în urmă nu am putut ajunge pentru că ne-am rătăcit și nici nu mai puteam merge pe jos de dureri.

La Vatican am ajuns foarte simplu, cu metroul, care avea stație aproape. Lumea te întreabă în toate limbile posibile dacă vrei să intri la Vatican, îți dau ei ghid, informații, etc. Nu am vrut să intrăm la muzee, deși sunt convinsă că era ceva incredibil, dar coada se întindea pe câteva sute de metri, iar noi mai aveam de explorat.

Vatican

Pentru a ajunge la Zoo, la BioPark, am luat un alt metrou și am mers pe jos printr-un parc minunat.

Intrarea costă 16 Euro și în interiorul grădinii, sunt aproape toate animalele! Păunii și papagalii colorați umblă liberi prin grădină.

Am fost fascinată de girafe, de lei, de tigri, de maimuțele și în special de clădirea dedicată reptilelor, organizată perfect!

BioParco di Roma

La Zoo am făcut sute de poze, dar nu are sens să le pun și aici. Cu siguranță le-ați văzut pe Facebook sau Instagram.

Spre seara, am mâncat o pizza și ne-am odihnit.

Bagajele au fost făcute, a patra zi am luat micul dejun clasic- dulce și am pornit spre aeroport. De data aceasta am luat un autocar care a fost mult mai ieftin decât trenul- aproximativ 6 Euro, care ne-a făcut și un ultim tur al Romei.

A fost o experiență minunată. Deși nu am văzut tot ce era de văzut în acest oraș, consider că am fost în locurile cele mai importante și ne-am distrat în familie.

Vouă vă plac city break-urile? Ați fost în Roma? Plănuiți să mergeți?